FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (23 november – 29 november)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Berry Galazka – “Man Can’t Hang”

Berry Galazka is van Poolse origine, maar groeide op in het zonnige Florida. Ondertussen vertoeft de Pools-Amerikaanse artieste in London om er haar grote droom na te jagen: doorbreken in de muziekindustrie! Deze week begon het avontuur dan ook echt met het verschijnen van haar debuutsingle “Man Can’t Hang”, naar eigen zeggen een hymne ter ere van de vrouwelijkheid. Het nummer is een mooie representatie voor wie Berry Galazka echt is: een moedige, zelfzekere en verfrissende artiest die zich niet zo snel in hokjes laat duwen. “Man Can’t Hang” heeft niet alleen een zeer catchy refrein, maar ook coole strofes waarin Berry Galazka haar beste rapskills boven haalt.

Emir Taha – “Mileage”

Turkije is een land in volle ontwikkeling en dat weerspiegelt zich ook in Turkse muziekscene. Heel wat artiesten gaan universeler denken en beginnen het ook in andere delen van Europa goed te doen, zo ook Emir Taha. In eigen land is hij al een echte superster en wordt hij op handen gedragen door de jeugd. Op 4 februari brengt Emir Taha nog eens nieuwe ep uit en daar zal ook zijn nieuwe single “Mileage” op te vinden zijn. De eigenwijze en unieke fusie van r&b en Turkse melodieën zorgt voor een internationale sound die ook bij ons in de smaak valt. Zingen doet hij zowel in het Engels alsook in het Turks, wat een nog intrigerender nummer oplevert. Hopelijk volgen nog meer Turkse artiesten zijn voorbeeld en wagen ze de sprong om het buiten hun landgrenzen te proberen.

Alaska Reid – “Big Bunny”

Deze week toverde Alaska Reid nog eens een groot konijn uit haar toverhoed. De Amerikaanse groeide op in de Amerikaanse staat Montana, maar verkaste in haar puberjaren naar Los Angeles om meer optredens te kunnen spelen. Haar voorliefde voor luide gitaren en fuzzrock verwerkte ze in haar eerste band, maar voortaan gaat Alaska Reid gewoon solo door en dat met succes. Haar eerste ep Big Bunny verschijnt over tien dagen, maar de titeltrack kregen we deze week al cadeau. “Big Bunny” werd trouwens geproduceerd door de alomtegenwoordige A.G. Cook en die haalde het beste uit Alaska Reid naar boven. Van de fuzzpedaal werd gretig gebruikt maakt, maar het zijn toch de clevere teksten die “Big Bunny” naar een ander niveau tillen.

Teezo Touchdom – “Social Cues”

Teezo Touchdown brengt al een heel jaar muziek uit aan de lopende band en ook deze week was het opnieuw prijs. De creatieve Texaan hecht veel belang aan zijn uiterlijk en het visuele aspect van de muziek, maar weet ook al geruime tijd te overtuigen met zijn verfrissende mix van hiphop en rock. Op zijn nieuwe single “Social Cues” krijgt de elektrische gitaar een iets minder prominente rol toebedeeld en is het vooral Teezo Touchdown zelf die zich van zijn beste kant laat horen. Het nummer heeft een gedrevenheid en een bepaalde energie die vanaf het begin voor veel spanning zorgt en je ook niet meer loslaat.

The Paranoyds – “Hotel Celebrity”

Big Brother is watching you! Daar zijn The Paranoyds althans rotsvast van overtuigt. Het viertal uit het zuiden van Californië maakt duistere garagerock en bracht in 2019 al een debuutalbum genaamd Carnage Bargain uit. Veel kansen om die live in de kijker te zetten kregen ze niet, maar ze bleven wel productief werken aan nieuw materiaal. Halloween lieten ze overigens niet zomaar passeren en daarom losten ze toen het toepasselijke “Pet Cemetery”. Het B-kantje van die single verscheen nu pas, maar moet zeker niet onderdoen. Op “Hotel Celebrity” gaat de groep iets opgewekter te werk en dat resulteert zowaar in een verrassende oorworm. The Paranoyds kleuren buiten de lijntjes en hier en daar durft het wel eens te rammelen, maar net dat heeft zo zijn charmes. Wij laten voor dit hotel alvast een positieve achter op Tripadvisor!

Dansen Dansen

Alegant, Tube & Berger – “Get Down”

Het Duitse duo Alegant brengt binnenkort een eerste ep uit en daarop werkten ze nog maar eens samen met het Duitse-dj duo Tube & Berger. Die laatsten scoorden overigens al eens een groot succes met “Imprint of Pleasure”, een nummer dat intussen de kaap van de vijftig miljoen streams op Spotfiy nadert. Met gebundelde krachten presenteerden de twee acts deze week het gloednieuwe “Get Down”, een zweverig en meeslepend house-nummer dat je al terug doet uitkijken naar de hete zomeravonden!

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (8 februari – 14 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.