Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “All You’re Dreaming Of”

© CPU – Bert Savels

Liam Gallagher, een ware rocklegende met een imago van jewelste. Over de populariteit en het aanzien van Oasis moeten we je nog weinig vertellen. Samen met oudere broer Noel trotseerde het duo de toppen van de hitlijsten doorheen de jaren negentig. De aanhoudende rivaliteit tussen de broertjes had echter de ontbinding van de band tot gevolg. Na een moeilijke periode met het ietwat gefaalde Beady Eye besloot Liam een comeback te maken; dit keer onder zijn eigen naam. Met As You Were en Why Me? Why Not. realiseerde Liam, begeleid door songwriters en muzikanten, ondertussen al twee langspelers. Sinds de release van het laatste album was het even wachten op nieuw materiaal, maar de Twitterkoning is terug.

Met “All You’re Dreaming Of” tracht Liam de huiskamers al wat vroeger te vullen met de charmante kerstsfeer. Of hij er toe in staat is, is een ander verhaal. Op deze ingetogen single werd de drumkit achterwege gelaten. Er werd plaats gemaakt voor tedere pianotoetsen en strijkinstrumenten. Maar waar dit nieuwe recept interessant van start gaat, slaat de verveling al gauw toe. Het is als wachten op een hoogtepunt dat niet komt opdagen. Vocaal presteert Gallagher zoals gewoonlijk sterk, maar ook hier is er weinig sprake van variatie doorheen het nummer. Dat Liam een rasechte artiest is weten we allemaal, maar hier liet zijn rock-‘n-rollpersona toch wel een steek vallen.

Onder “Down By The River Thames” speelt Liam 5 december een exclusief livestreamoptreden. Naar eigen zeggen zal het repertoire bestaan uit een mix van eigen nummers en enkele favorieten uit het Oasis-arsenaal.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

21 posts

About author
Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andy Bell - "Love Comes In Waves"

Als de naam Andy Bell niet meteen een belletje doet rinkelen bij jou, frissen we graag even uw geheugen op. Andy Bell werd…
AlbumsRecensies

The Blinders - Fantasies of a Stay at Home Psychopath (★★★★): Pure rock 'n' roll van een nieuwe generatie

Dat Noord-Engeland een ideale broeihaard lijkt te zijn voor gitaarbands die niet bang zijn om de versterkers nog eens te laten scheuren,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oasis - "Don't Stop... (demo)"

Je leest het goed, na meer dan elf jaar is er nog eens een nieuwe single van Oasis. Al zullen de woorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.