Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “All You’re Dreaming Of”

© CPU – Bert Savels

Liam Gallagher, een ware rocklegende met een imago van jewelste. Over de populariteit en het aanzien van Oasis moeten we je nog weinig vertellen. Samen met oudere broer Noel trotseerde het duo de toppen van de hitlijsten doorheen de jaren negentig. De aanhoudende rivaliteit tussen de broertjes had echter de ontbinding van de band tot gevolg. Na een moeilijke periode met het ietwat gefaalde Beady Eye besloot Liam een comeback te maken; dit keer onder zijn eigen naam. Met As You Were en Why Me? Why Not. realiseerde Liam, begeleid door songwriters en muzikanten, ondertussen al twee langspelers. Sinds de release van het laatste album was het even wachten op nieuw materiaal, maar de Twitterkoning is terug.

Met “All You’re Dreaming Of” tracht Liam de huiskamers al wat vroeger te vullen met de charmante kerstsfeer. Of hij er toe in staat is, is een ander verhaal. Op deze ingetogen single werd de drumkit achterwege gelaten. Er werd plaats gemaakt voor tedere pianotoetsen en strijkinstrumenten. Maar waar dit nieuwe recept interessant van start gaat, slaat de verveling al gauw toe. Het is als wachten op een hoogtepunt dat niet komt opdagen. Vocaal presteert Gallagher zoals gewoonlijk sterk, maar ook hier is er weinig sprake van variatie doorheen het nummer. Dat Liam een rasechte artiest is weten we allemaal, maar hier liet zijn rock-‘n-rollpersona toch wel een steek vallen.

Onder “Down By The River Thames” speelt Liam 5 december een exclusief livestreamoptreden. Naar eigen zeggen zal het repertoire bestaan uit een mix van eigen nummers en enkele favorieten uit het Oasis-arsenaal.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

40 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Parliamo - "Echo in My Chamber"

Een maand na de release van hun vorige nummer “She’s Only Human” komt de Schotse band Parliamo alweer met een knaller die…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (24 mei - 30 mei)

Wat een week! Muse kondigt een remix aan, het Belgian Festivals Run geeft een kijkje achter de schermen van festivals zoals Rock…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.