Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hef – “Wat Ik Doe” (feat. Jonna Fraser)

Hef en Jonna Fraser, beiden goed voor tal van albums een heel wat hitjes, scheren al een decennium lang hoge toppen binnen de Nederlandstalige hiphop. Voor “Wat Ik Doe” sloegen beide heren de handen in elkaar. Met ‘Wat-wat wil je in life man?’ in de intro, is de toon vrij snel gezet. “Wat Ik Doe” is zelf-reflecterend, althans die intro toch. Al snel gaat het over een ‘millie in vizier’ of een ‘AMG’tje in je woonwijk’.

“Wat Ik Doe” lijkt wat op het gevoel te willen spelen en daar slaagt het tot op zekere hoogte in. Zoals al aangehaald, wordt er veel van de hak op de tak gesprongen. Jonna haalt in zijn verse eventjes aan dat hij het wat moeilijk heeft: ‘Ik kreeg een kleine dip het was rond 4 augustus, want voor Corona was het reizen en de stages killen.’ Dit alles gebeurt op een vrolijk melodietje waar de kicks en hihats de pan uit swingen, zoals dat bij Hef wel vaker het geval is. De single zal wel gesmaakt worden door de fans, maar in het collectieve geheugen zal hij niet blijven plakken, zoals liedjes als “Puur” of “Replay” dat wel deden. “Wat Ik Doe” is degelijk, maar het is twijfelen of het de moeite loont om er naar huis over te schrijven.

“Wat Ik Doe” en “Situaties” smelten in de videoclip samen tot “Wat Ik Doe in Situaties”. Naast Hef een Jonna Fraser, die op beide tracks een verse hebben, opent Chivv op “Situaties”. Een gewaagd experiment, maar het concept werkt en is het type videoclip waar je naar moet ‘kijken’.

Hef: Facebook / Instagram

Jonna Fraser: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi - "Onbeschrijfelijk" (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM - "The Chocolate Conquistadors"

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is…
AlbumsRecensies

Megan Thee Stallion - Good News (★★★½): Geen muziek voor de gevoelige luisteraar

Hoewel Megan Thee Stallion al sinds 2016 aan haar rapcarrière bouwt, kreeg ze haar eerste mainstream succes in de zomer van 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.