Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hef – “Wat Ik Doe” (feat. Jonna Fraser)

Hef en Jonna Fraser, beiden goed voor tal van albums een heel wat hitjes, scheren al een decennium lang hoge toppen binnen de Nederlandstalige hiphop. Voor “Wat Ik Doe” sloegen beide heren de handen in elkaar. Met ‘Wat-wat wil je in life man?’ in de intro, is de toon vrij snel gezet. “Wat Ik Doe” is zelf-reflecterend, althans die intro toch. Al snel gaat het over een ‘millie in vizier’ of een ‘AMG’tje in je woonwijk’.

“Wat Ik Doe” lijkt wat op het gevoel te willen spelen en daar slaagt het tot op zekere hoogte in. Zoals al aangehaald, wordt er veel van de hak op de tak gesprongen. Jonna haalt in zijn verse eventjes aan dat hij het wat moeilijk heeft: ‘Ik kreeg een kleine dip het was rond 4 augustus, want voor Corona was het reizen en de stages killen.’ Dit alles gebeurt op een vrolijk melodietje waar de kicks en hihats de pan uit swingen, zoals dat bij Hef wel vaker het geval is. De single zal wel gesmaakt worden door de fans, maar in het collectieve geheugen zal hij niet blijven plakken, zoals liedjes als “Puur” of “Replay” dat wel deden. “Wat Ik Doe” is degelijk, maar het is twijfelen of het de moeite loont om er naar huis over te schrijven.

“Wat Ik Doe” en “Situaties” smelten in de videoclip samen tot “Wat Ik Doe in Situaties”. Naast Hef een Jonna Fraser, die op beide tracks een verse hebben, opent Chivv op “Situaties”. Een gewaagd experiment, maar het concept werkt en is het type videoclip waar je naar moet ‘kijken’.

Hef: Facebook / Instagram

Jonna Fraser: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

42 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 1): King Kendrick heerst

Gisteren vond de eerste dag ROLLING LOUD Rotterdam plaats sinds het WOO HAH vermoord heeft, dat vorig jaar zijn laatste levensjaar kende….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
LiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 3): Dag van de hiphopgrondleggers

De derde dag WOO HAH! begon al in mineur wanneer iedereen op de app van het festival een berichtje kreeg. De laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.