Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opti Rob – “PHONY”

Vroeger omschreef Opti Rob zijn muziek als een mix van Zwangere Guy, Danny Brown en Open Mike Eagle, maar intussen valt de jonge rapper uit Tremelo nergens nog op vast te pinnen. Rob brengt alternatieve hiphop zoals die in België nog niet veel voorkomt, waardoor we hem zonder gewetensbezwaren een pionier kunnen noemen. Met “Maagzuur” verscheen hij op onze radar en introduceerde hij ons aan zijn populairste track tot nu toe. Het daaropvolgende “Gasolina” was van een heel ander kaliber, maar de kern blijft dezelfde in elke track van Opti Rob: pure, rauwe, confronterende bedenkingen.

Zo is het ook op zijn nieuwste single “PHONY”. Oorspronkelijk moest dit een aanstekelijk popnummer worden, maar onder het toeziend oog van producer Anders ontpopte Opti Robs bekentenis tot een gruwelijk agressieve banger. Met ‘Mijn woorden niet holy, neem niks van mij aan’ maakt Rob duidelijk dat je wat hij vertelt met een korrel zout moet nemen. Dat stelt hem in staat om tijdens de strofes te ventileren over van alles en nog wat. Door de agressieve uitvoering is het niet meteen duidelijk waarover Opti dan exact rapt, maar het staat als een paal boven water dat het oprecht is. Het hoofd en de teksten van Opti Rob mogen dan wel een warboel zijn, de muziek is zo strak als maar zijn kan.

“PHONY” is de laatste single van het project Ogen Spreken Compromis, dat dit jaar nog zal verschijnen. Wij zijn alvast benieuwd!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart - "Anders"

De fans van Bazart zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een nieuw album van de groep. Mathieu Terryn, Simon Nuytten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opti Rob - "Canvas"

De bekendste Belgische rappers komen uit Antwerpen, Brussel of Mechelen. Een van de onbekendste rappers komt uit Tremelo. Die gemeente naast Mechelen…
AlbumsRecensies

Opti Rob - Ogen Spreken Compromis (★★★): Ongehoord ondergewaardeerd

Tremelo is niet de hoofdstad van de Vlaamse hiphopscene en Opti Rob is dan ook geen rapper die op alle radiozenders en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.