Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Felicia – “Circles”

© Chiara Steenmans

Dat België veel jonge en talentvolle artiesten achter de hand heeft, tonen we op Dansende Beren maar al te graag. Ook Felicia Mukendi-Kalonji behoort tot die groep creatievelingen die niet kan wachten om hun talent te tonen. Met al een paar kleine concerten achter de rug in Leuven en Brussel is ze klaar om samen met haar producer Hazel Halle in de studio te kruipen en wat inspiratie los te laten. De Leuvense studente met Congolese roots steekt haar stijl niet graag in een genredoosje, maar SZA en Jorja Smith zijn wel grote inspiraties. “Circles” is de eerste single die Mukendi-Kalonji uitbrengt, hier onder artiestennaam Felicia.

De traag opkomende beat van “Circles”, die instrumentaal wel redelijk snel doet denken aan lo-fi hiphop, verwelkomt ons tot de knusse en volle stem van Felicia. Maar in tegenstelling tot hoe je die lo-fi hiphop gewoonlijk als golven over je heen kan laten gaan, zet ze zichzelf en haar liefde voor r&b gelukkig stevig op de voorgrond. Ze heeft iets van Rihanna in zich, maar dan zonder enige twijfel met een eigen unieke stem. “Circles” druipt van de warmte en persoonlijkheid, die lacherige en speelse outro is daar het ultieme bewijs van, maar overtuigt vooral door de heerlijke portie melancholie die je bijblijft.

Wanneer we een groter project zullen krijgen van Felicia staat nog niet helemaal vast, maar dat zou voor ergens begin volgend jaar moeten zijn.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

LÉON - Circles (★★★): Hartverwarmende vertelkunsten

Er zit toch duidelijk iets in het Scandinavische water, of misschien is het wel die bijtende frisse Noorderwind. Wat het ook moge…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Felicia - "Self"

Talent van eigen bodem zetten we hier graag in de spotlight, en met Felicia Mukendi-Kalonji is dat niet anders. De Leuvense studente…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Felicia - "More"

Op vlak van jong talent kunnen we in België van een serieus vaatje tappen, en regelmatige lezers van Dansende Beren weten dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.