Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “The Spirit Of”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “The Spirit Of”

Terwijl velen onder ons een tegenovergestelde tendens ervaren, is 2020 voor veel ondergrondse muziekartiesten juist een super productief jaar. Met dank aan het internet is er een juxtapositie van toenemende concurrentie en bredere toegankelijkheid van middelen ontstaan. Dylan Baldi maakte er tijdens de eerste coronagolf gebruik van door een album op te nemen via Bandcamp en email. Dat klonk verrassend goed zodat we toch al zeker waren dat dit jaar ons niet enkel demo’s en brakke liveopnames zou brengen. Echter had de band al een album klaar van vóór de pandemie, dat uitkomt op 21 februari 2021. The Shadow I Remember is geproducet door Steve Albini en opgenomen in zijn Electrical Audio studio in Chicago.

Steve producete ook het doorbraakalbum Attack On Memory en op “The Spirit Of” klinken onze mannen uit Cleveland, Ohio precies als toen. Voor de eerste single van vorige maand hielden we nog licht onze neus op, maar deze smaakt ons een stuk beter. Na een micro intro zet een slordige garageriff dit veel te korte powerpopnummer in. De eerste helft klinkt als iets van Baldi, maar het tweede deel staat vol vingerafdrukken van onze heer Albini. Deze strijder uit de rommelige jaren negentig laat het nummer bijna van zijn sporen lopen. De breakdown begint bij wat lijkt op een brug, maar vergaat in een ad libitum waar de instrumenten naar de uitgang stormen als lageschoolkinderen op vrijdagnamiddag. Gelukkig hebben de bandleden het talent om het geheel bij elkaar te houden. Ergens is het zelfs jammer dat ze dit niet wat langer opengooiden, zoals ze bijvoorbeeld deden op het magistrale “Wasted Days“, niet toevallig ook met Albini in de knoppenkamer. De videoclip vertegenwoordigt gewoon een psychedelisch cartoonmannetje dat regelmatig explodeert, zoals ook Cloud Nothings convulsief ontaardt in razernij. Wij hopen alvast op meer van dit.

Facebook / Twitter / Instagram Website

Tracklist:

1. Oslo

2. Nothing Without You

3. The Spirit Of

4. Only Light

5. Nara

6. Open Rain

7. Sound Of Alarm

8. Am I Something

9. It’s Love

10. A Longer Moon

11. The Room It Was

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

167 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "I'd Get Along"

Ieders favoriete posthardcore-subgenrejongleur die eruit ziet alsof hij in zijn moeders kelder woont, heeft een nieuw album klaar. Dit lijkt een vrij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Running Through The Campus"

Eind vorig jaar stond Cloud Nothings plots weer op het voorplan met de leuke single “Final Summer”. Qua timing had het trio…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Final Summer"

Het Ohioanse indierock collectief Cloud Nothings bleef productief gedurende de pandemie en deelde in 2021 het sterke album The Shadow I Remember….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.