Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “Am I Something”

Cloud Nothings blijft de hoekstenen van de posthardcore afschaven op zoek naar de perfecte popsong. De laatste jaren gooide frontman Dylan Baldi het roer steeds weer om, met het ingetogen Life Without Sound uit 2017, het vurige Last Building Standing van 2018 en het pure The Black Hole Understands van eerder dit jaar als gevolg. Deze laatste is een quarantaineplaat die enkel op Bandcamp staat. Ze is aldus later opgenomen dan The Shadow I Remember, het album waarvan we nu een eerste single krijgen. De nieuwe plaat is voor 26 februari en vertegenwoordigt terug Steve Albini achter de productieknoppen. Hij was het die aan bijvoorbeeld Attack On Memory een weergaloze noisetoets gaf. “Am I Something” lijkt inderdaad een terugkeer naar de rammelende sound uit 2012 en 2014.

Het nummer begint met veel goesting en een fris melodietje. De drums versnellen al gauw maar de extase blijft toch beperkt. Compositorisch zit het gelijkaardig in elkaar als de rock anthems op The Black Hole Understands. Nochtans spreekt hun label Carpark over ‘their most emotionally charged and aggressive record to date’. Hoe ze de furie van bijvoorbeeld “The Echo Of The World” willen overtreffen, valt af te wachten. Baldi schreeuwt alsof hij tegelijk aan het boeren is, soms in koor. Dit maakt van een vrij standaard Cloud Nothingsnummer een soundtrack die even bizar aanvoelt als de bijhorende surreële video. Naast 26 februari is er trouwens nog een datum om in het oog te houden: tien jaar na de debuutplaat Turning On zit er een heruitgave van dit lofi-lijstje aan te komen, meer bepaald op 29 januari.

Facebook / Twitter / Instagram Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

58 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…
AlbumsRecensies

DIRK. - Cracks in Common Sense (★★★★½): Gepeperde voltreffer

Wie DIRK. voor 2020 nog niet had leren kennen, kan tegenwoordig ondanks dit tumultueuze jaar niet meer om hun ‘indiepowerslackerpop’ heen. In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "The Spirit Of"

Terwijl velen onder ons een tegenovergestelde tendens ervaren, is 2020 voor veel ondergrondse muziekartiesten juist een super productief jaar. Met dank aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.