Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blue Bendy – “International”

Het Zuid-Londense sextet Blue Bendy lost haar derde single “International”. De Britten maakten eerder hun intrede in de scene met nummers “Closing Sound” en “Suspension” waarin ze flirtten met genres als art-rock en art-pop. Blue Bendy speelde al enkele kleinere gigs in en rond Londen, waarin ze begonnen op te vallen, maar al snel gooide corona roet in het eten. Nu experimenteert de groep rustig verder met singles tot het live kan hervatten want het is daar dat ze hun publiek echt inpakken. Bij eerste twee nummers van de groep waren ze nog wat zoekende, maar dit onzekere lijkt verdwenen op het nieuwe nummer “International”.

Zanger Arthur Nolan trapt het nummer af met de proclamatie ‘It’s a buzz’. Hierna volgt een vrolijk, maar simpel samenspel van gitaren en drums die Nolan’s zang harmonieus ondersteunen. Zijn diepe stem doet ietwat denken aan de intrigerende vocals van Ian Curtis en neemt ons op sleeptouw doorheen het lied. In het eerdere “Closing Sound” hoorden we Olivia Morgan, het enige vrouwelijke bandlid, op de achtergrond enkele sensuele Franse zinnetjes opdrammen. Blue Bendy schrapt resoluut deze polyfonie en laat ook enkele overbodigheden uit de vorige nummers vallen. De groep introduceert dan wel fuzzy synths die het toch wel vernieuwende nummer een wat semi-futuristisch karakter geven. “International” geeft meer de indruk doordacht te zijn en is mogelijk Blue Bendy’s ticket tot een doorbraak in een post-coronatijdperk.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Alles wat overblijft, is reserve

Left of the Dial is drie dagen punk, postpunk en andere alternatieve muziek, geserveerd in de grote binnenstad van Rotterdam. Dat de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SUUNS - The Witness (★★½): Te ingetogen kan ook

Het vierkoppige SUUNS uit Montreal liet begin jaren 2010 een frisse wind waaien door het indie- en electronicalandschap met een stijl die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deep Throat Choir - ”Alchemilla”

De naam deed je misschien twee keer kijken, maar het Deep Throat Choir houdt zich toch echt bezig met muziek. En dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.