Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves – “Astrolabe”

© CPU – Nathan Dobbelaere

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om dat te veranderen. Het vrouwelijke viertal uit Brighton zag in 2021 het levenslicht en betoverde sindsdien al verschillende podia in het thuisland met een fusie van folk, punk, artrock en garage. Vorige zomer verscheen de eerste officiële release in de vorm van de dubbelsingle “Original Sin” / “Mother.”. Vandaag laat de band met “Astrolabe” het vervolg op ons los.

Een astrolabe is een antiek instrument waarmee de hoogte van hemellichamen boven de horizon werd gemeten, en dus verwachten we ons op basis van de titel aan een reis naar hogere sferen. Die verwachting wordt ook ingelost. De ietwat simplistische instrumentatie, waarin de accordeon, drums en viool de hoofdrol spelen, creëert een mysterieuze en bij momenten hypnotische sfeer. Leadzangeres Nina Winder-Lind zingt hierbij een tekst met referenties naar oude liefdesgedichten van de middeleeuwen tot de vorige eeuw. Wanneer de rest van de band in het refrein meezingt, heeft het zelfs iets weg van een antieke hymne. Het is dus de ideale soundtrack als je je even in een ver verleden wilt wanen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.