Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We The Kings – “No 1 Like U”

Een van de grondleggers van het poppunkgenre in de nillies. Zo wordt er vaak verwezen naar de Amerikaanse poprockband We The Kings. Hun eerste, zelfgetitelde album lanceerde hun carrière in 2007. De single “Check Yes Juliet” ging platina en werd 250.000 keer verkocht in de Verenigde Staten. In 2009 kwam hun tweede album Smile Kid uit die singles als “We’ll Be A Dream” (met Demi Lovato) en “Heaven Can Wait” bevatte. Hun meest recente plaat, Six, dateert alweer van 2016. Door de quarantaine nam We The Kings weliswaar de tijd om een ep op te nemen die begin volgend jaar moet verschijnen.

Met “No 1 Like U” krijgen we het tweede nummer van de band in 2020 na “These Nights” in september. Het nummer begint direct al met een sterke drumpartij in combinatie met tamboerijn, geklap en subtiele keyboardakkoorden. Door de sterke drums klinkt het nummer zeer poppunkachtig, met de nadruk op de pop. In de bridge vallen bijna alle instrumenten weg buiten de drums en het geklap, waarna er bij het refrein maracas (ook wel sambaballen genoemd) bijkomen. Het ritme van de song klinkt weliswaar nogal basic (denk Maroon 5), waardoor het nogal commercieel kan overkomen. Ook stopt “No 1 Like U” zeer abrupt na nog enkele opvallende drums. Voor wie meer fan is van de poppunk kant van We The Kings kan deze song wel eens een tegenvaller zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

 

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - “No Future? Yeah Right” (feat. Rou Reynolds)

Het vijftal You Me At Six draait al meer dan een decennium mee als vaste waarde in de Britse poprock, maar lijkt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.