Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We The Kings – “No 1 Like U”

Een van de grondleggers van het poppunkgenre in de nillies. Zo wordt er vaak verwezen naar de Amerikaanse poprockband We The Kings. Hun eerste, zelfgetitelde album lanceerde hun carrière in 2007. De single “Check Yes Juliet” ging platina en werd 250.000 keer verkocht in de Verenigde Staten. In 2009 kwam hun tweede album Smile Kid uit die singles als “We’ll Be A Dream” (met Demi Lovato) en “Heaven Can Wait” bevatte. Hun meest recente plaat, Six, dateert alweer van 2016. Door de quarantaine nam We The Kings weliswaar de tijd om een ep op te nemen die begin volgend jaar moet verschijnen.

Met “No 1 Like U” krijgen we het tweede nummer van de band in 2020 na “These Nights” in september. Het nummer begint direct al met een sterke drumpartij in combinatie met tamboerijn, geklap en subtiele keyboardakkoorden. Door de sterke drums klinkt het nummer zeer poppunkachtig, met de nadruk op de pop. In de bridge vallen bijna alle instrumenten weg buiten de drums en het geklap, waarna er bij het refrein maracas (ook wel sambaballen genoemd) bijkomen. Het ritme van de song klinkt weliswaar nogal basic (denk Maroon 5), waardoor het nogal commercieel kan overkomen. Ook stopt “No 1 Like U” zeer abrupt na nog enkele opvallende drums. Voor wie meer fan is van de poppunk kant van We The Kings kan deze song wel eens een tegenvaller zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greywind - "Am I Asleep?"

Greywind, dat is de naam van het Ierse oudergenotenduo Steph en Paul O’Sullivan dat deze week een nieuwe single op ons afvuurt….
AlbumsRecensies

Trippie Redd – NEON SHARK (★½): Poppunkers draaien in hun kist

Trippie Redd mag zich gelukkig prijzen dat de vraag naar zijn naaktfoto’s relatief klein is, want cybersecurity is klaarblijkelijk niet zijn sterkste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Good Charlotte – “Last December”

Begin jaren 2000 was Good Charlotte een vaste waarde binnen het poppunk genre. Met nummers als “Lifestyles of the Rich & Famous”,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.