Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush – “Honey”

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show was simpel: vier hockeyspelers uit Minnesota trekken naar Los Angeles om hun popsterdromen na te jagen. Maar na vijf jaar en drie albums zat het er zowel op tv als in het echte leven op voor de boyband. Het uit elkaar vallen van de groep liet gelukkig geen bittere gevoelens na. Jaar na jaar maakte elk lid plannen om samen terug de studio in te duiken, maar het was wachten op het juiste moment. Na een onverwachte akoestische versie van hun hit “Worldwide” in 2020, werd de reünie stilaan officieel. Met drie nieuwe singles hebben de jongens al bewezen dat ze met de jaren alleen meer beter zijn geworden in wat ze doen. Vandaag doen ze dat opnieuw.

Op nummers als “Not Giving You Up” horen we duidelijk dat de jongens hun muziek in een modern jasje hebben gestoken. Daarnaast lijkt hun typische poprock stijl van vroeger spoorloos te zijn. Tot vandaag dan, want “Honey” klinkt als een echte samenwerking tussen de vier zangers en hun band. Het nummer begint met een aanstekelijke baslijn waarna Carlos PenaVega meteen de toon aangeeft. Hij wordt vergezeld door collega-zanger James Maslow terwijl drums en een stukje reggaegitaar hun begeleiden. Het refrein is wat braver en voorzichtiger dan de verzen doen vermoeden, maar het creatieve gebruik van de synths heeft een positieve invloed op het geheel. Nog voor Maslow begint aan zijn dromerig solostukje zijn ook de vocalen van Kendall Schmidt en Logan Henderson de revue gepasseerd. Toch weerklinkt de stem van Maslow meer dan die van de anderen. Zijn zangkwaliteiten hebben er dan ook altijd bovenuit gestoken.

Hoewel deze single minder lang nazindert dan de vorige comebacknummers heeft Big Time Rush nog maar eens aangetoond dat een reünie geen slecht idee was. In tegenstelling tot veel boybands uit het verleden kan elk lid van deze groep fenomenaal zingen en harmoniseren. Niet slecht voor een band waarvan de televisieshow misschien wel populairder is dan de muziek.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

38 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Not Just A Girl"

Sommige artiesten hoeven niet meer te bewijzen waartoe ze in staat zijn omdat ze al zoveel bereikt hebben. De Canadese singer-songwriter Shania…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "Kids Are Born Stars"

Lauv is een popartiest die al sinds 2014 actief is in het muzieklandschap. Toch moesten we tot 2020 wachten op zijn debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.