banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Public Body – “Table Manners”

Achter de naam Public Body gaan vier mannen uit Brighton met een voorliefde voor postpunk schuil. Enkele maanden geleden verblijdde dat kwartet onze bedroefde berenhartjes nog met een pittige Winterslaapsessie op onze Facebookpagina, al kunnen we niet ontkennen dat hun virtuele optreden het gemis van liveshows extra pijnlijk maakte. Met nog maar vijf singles op de teller wisten ze zich toch al mooi te bewijzen. Volgend jaar brengt het viertal een eptje uit en als we op deze nieuwe single afgaan, is dat er eentje om naar uit te kijken.

Public Body zal niet de geschiedenis ingaan als de grote vernieuwer van de postpunk, maar een uitstekend voorbeeld van het genre is het wel. Zoals het goede punkers betaamt, klagen de heren de kapitalistische maatschappij en de hypocrisie van de regering aan. De band laat kritische teksten in “Table Manners” gepaard gaan met een repetitieve melodie, een ietwat onverschillige stem en synths die geïnspireerd zijn op het Rugrats-deuntje. Deze muzikanten weten duidelijk wat ze aan het doen zijn. Hun lekker agiterende muziek doet ons zowel nadenken als genieten, kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Payday"

Op onze watchlist van opkomend gitaargeweld staan de postpunkers van Yard Act al even te pronken, maar sinds kort staan ze ook…
InstagramLiveRecensies

Molchat Doma @ Botanique (Orangerie): Cyrillische danskoningen

Wit-Rusland, een land waar je absoluut niets van hoort tot er iets ergs gebeurt. Of je moet new wave-/postpunkfanaticus zijn, dan zal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - Crawler (★★★★): Zelfontplooiing en diversiteit

De afgelopen jaren passeerden er al talloze punk- en postpunkbands de revue, en hoewel velen daarvan ook relatief grote namen werden binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.