Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Public Body – “Table Manners”

Achter de naam Public Body gaan vier mannen uit Brighton met een voorliefde voor postpunk schuil. Enkele maanden geleden verblijdde dat kwartet onze bedroefde berenhartjes nog met een pittige Winterslaapsessie op onze Facebookpagina, al kunnen we niet ontkennen dat hun virtuele optreden het gemis van liveshows extra pijnlijk maakte. Met nog maar vijf singles op de teller wisten ze zich toch al mooi te bewijzen. Volgend jaar brengt het viertal een eptje uit en als we op deze nieuwe single afgaan, is dat er eentje om naar uit te kijken.

Public Body zal niet de geschiedenis ingaan als de grote vernieuwer van de postpunk, maar een uitstekend voorbeeld van het genre is het wel. Zoals het goede punkers betaamt, klagen de heren de kapitalistische maatschappij en de hypocrisie van de regering aan. De band laat kritische teksten in “Table Manners” gepaard gaan met een repetitieve melodie, een ietwat onverschillige stem en synths die geïnspireerd zijn op het Rugrats-deuntje. Deze muzikanten weten duidelijk wat ze aan het doen zijn. Hun lekker agiterende muziek doet ons zowel nadenken als genieten, kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Body – “Break From Life”

Het is geen publiek geheim dat Public Body bij ons een streepje voor heeft. De band heeft dat vooral aan zichzelf te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.