Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moody Mae – “Livin’ Up”

© Mathias Kuypers

Wacht niet te lang op het ontwaren van de moody factor van Moody Mae’s muziek, want die zit er nu eenmaal niet aan te komen. Het hiphopcollectief uit Vlaams-Brabant speelt daarentegen hun talent uit om een skip in your step te steken en heupen in gang te zwieren. De oeverloos vrolijke grooves slaan ons om de oren, waardoor hun kleurrijke “Alright” en “Fever Rains” wat ons betreft grijsgedraaid hadden mogen worden op zowat elk radiostation.

Met het nieuwe “Livin’ Up” krijgen we echter een andere zijde van de band te horen. Enthousiasme heeft plaats geruimd voor een oprechte rapstonde over deze donkere dagen waarin armoede, uitsluiting en onverdraagzaamheid voor sommigen eerder regel dan uitzondering zijn. Deze ode aan de gewone Belg is rauw in zijn eerlijkheid en minimalisme, maar zelfs nu is het voornamelijk een warm gevoel in de traag kabbelende grooves dat uiteindelijk overheerst. Met “Livin’ Up” reikt de groep je als het ware de hand om er samen een leefbaarder verhaal van te maken; voor Moody Mae zelf is de eindbalans alvast duidelijk positief.

Wees erbij op 1 mei 2021, wanneer Moody Mae hun ep voorstelt in Het Depot in Leuven.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moody Mae - "Alright"

Wie Moody Mae nog niet heeft leren kennen en al eens graag en zonder schroom feestjes in gang zet, leest best even…
LiveRecensies

Sound Track: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Ook in Vlaams Brabant was het tijd om de sound van de toekomst te ontdekken. En waar kan je dat beter doen…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Eerste winnaars Sound Track bekend!

Sinds begin oktober kenden we al de 45 finalisten van de gloednieuwe muziekwedstrijd Sound Track. Ze kregen dus nog twee maanden de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.