Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moody Mae – “Alright”

Wie Moody Mae nog niet heeft leren kennen en al eens graag en zonder schroom feestjes in gang zet, leest best even voort. Dit achttal bewees hun kunnen op muzikaal vlak al met de groovende singles “Down For Me” en “Sleeping Giants” en tijdens hun deelname aan kansenparcours Sound Track bleek dat ook hun performance bijzonder goed zit. De entertainende Vlaams-Brabantenaren kennen hun strakke vak en het hoefde dus niet te verbazen dat ze zich tot een van de terechte winnaars kroonden. Ze zijn volop in de opnames van hun ep gevlogen, waarvan we met “Alright” een vers opkikkertje te horen krijgen dat ons alvast goesting geeft in meer van deze stralende geluidsgolven.

“Alright” verhaalt over de ‘intolerantie en individualisering die je elke dag om de oren geklopt worden, maar vooral ook over hoe het soms allemaal alright kan zijn wanneer je er bewust voor openstaat’. Een mooie boodschap waar heel wat waarheid in zit, verpakt in een zorgvuldige sessie vooruit grooven. De onmiskenbare drive in het nummer, aangevuld met die aanstekelijke, funky blazers vormen opnieuw de gelukzalige en duidelijk allesbehalve moody Moody Mae-factor die hen steevast kenmerkt. Het collectief klinkt als die aanmoedigende kameraad wanneer je het even niet meer ziet zitten, die je meetrekt in een oprecht hoogtepuntje vol zorgeloosheid om alles even te relativeren.

“Alright” is een nauwkeurig stukje funkende hiphop met iets poppy over zich; een geluid dat zich niet beperkt tot een bepaalde leeftijdscategorie, maar zowel jonge als oude benen aan het bewegen kan krijgen. Overigens ook het ideale nummer om de verveling van filerijdende automobilisten niet te laten escaleren en een upbeat lichtpuntje aan het einde van de tunnel, uhm, file te bieden. Kortom, de regelmatige airplay is zeker binnen handbereik als je het ons vraagt.

Op 25 april stelt Moody Mae hun ep voor in Het Depot in Leuven.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 februari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief