Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KOKOROKO – “Carry Me Home”

Het is al lang geen geheim meer dat in de hedendaagse Londense jazzscene veel creatieve geesten vertoeven. Het toonaangevende label bij uitstek is Brownswood Records. Het label zet tal van artiesten in de kijker die de grenzen van jazz verleggen en frisse invloeden met open armen ontvangen. Een van de sterkst opkomende bands uit die scene, is zonder twijfel KOKOROKO. Sinds hun bijdrage aan de inmiddels iconische compilatie We Out Here en hun debuut ep zijn ze uitgegroeid tot een geliefde band met een livereputatie die over de tongen gaat. Hun combinatie van afrobeat en de Londense jazzsound werkt aanstekelijk op de heupen, zo ook op hun nieuwe single “Carry Me Home”.

Alles draait weer rond ritme, de ziel van hun muziek. Op “Carry Me Home” horen we de groep rond bandleider en trompettist/zangeres Sheila Maurice-Grey opnieuw een vurige groove creëren. De afrobeat-elementen ontketenen het nummer naar een energetisch en dansbaar festijn waar trompetgeschal, jazzy keys en funky baslijnen in overvloed aanwezig zijn. Dankzij de mooie samenzang zit er toch weer die soulvolle sound in die van KOKOROKO iets uniek maakt. Over het vervolg op hun debuut ep is helaas nog niets bekend, maar deze single maakt ons alvast warm voor hun optreden in de AB op vrijdag 10 april.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Beach Boys - "Carry Me Home"

Carl and The Passions – “So Tough” is niet meteen het favoriete album van vele fans van The Beach Boys. Desalniettemin blijft het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.