Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 3OH!3 – “LONELY MACHINES” (Feat. 100 gecs)

2008 was het jaar waarin 3OH!3 de hitlijsten bestormde met schijven als “DONTTRUSTME” en “STARSTRUKK“. De band verdween daarna wat van de radar maar bleef wel muziek uitbrengen. In 2016 kregen we nog het laatste wapenfeit met Night Sports en daarna werd het stil rond het duo. Eerder deze week begon de groep weliswaar te teasen op sociale media naar een terugkeer en ons nostalgisch hartje begon langzaam, maar zeker harder te bonzen. Zeker in deze tijden is nostalgie soms iets mooi en 3OH!3 speelt er maar al te graag op in. Met “LONELY MACHINES” keren ze terug en werkt de groep samen met experimenteel popduo 100 gecs, een boeiende samenwerking.

De afgeliktheid lijkt dankzij 100 gecs wat verdwenen en in ruil krijgen we een chaotische 3OH!3 single waarbij weliswaar nog steeds ruimte is voor een aanstekelijk refrein, maar een hit lijken ze hier niet mee te willen scoren. De autotune neemt soms de boventoon en zorgt net als de hoes voor een bevreemdende sfeer. Na anderhalve minuut wordt ook de typerende krachtontplooiing van 100 gecs in de vorm van chaotische noise een feit waarna een heleboel synths het einde aaneen knallen. De single bevat heel wat en is vooral een groots chaotisch allegaartje dat wel boeiend blijkt te zijn. We kijken al uit naar meer!

 /  / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

3622 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs - "Hollywood Baby"

100 gecs is steeds weer goed voor een muzikale verrassing. Het duo bestaande uit Laura Les en Dylan Brady maakt sinds 2015…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single daine – “new ground”

Wanneer een artiest van stijl verandert, kan je oorspronkelijke fanbase wel eens afhaken. Zo zijn Charli XCX’s vroegere bewonderaars al lang overgestapt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.