Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “Hollywood Baby”

100 gecs is steeds weer goed voor een muzikale verrassing. Het duo bestaande uit Laura Les en Dylan Brady maakt sinds 2015 knettergekke popmuziek en bouwde daarmee een aanzienlijke fanbase op. De grenzen opzoeken blijft voor de groep een belangrijk ijkpunt in alles wat ze doet; iets wat je afgelopen zomer onder andere op Pukkelpop kon ondervinden, waar de twee de Castello met een wild en onorthodox feestje helemaal overhoop speelden. De inspiratiebron van 100 gecs blijkt nog steeds diep genoeg te zijn om met nieuwe gekke nummers op de proppen te komen en dat blijkt ook op deze nieuwe “Hollywood Baby”.

100 gecs blijft lekker zichzelf op “Hollywood Baby” en dat betekent in hun geval dat ze overstuurde gitaren en vocals in poppy content gieten. Dat dat nog steeds boeiende en zelfs catchy nummers oplevert, blijkt vandaag nog maar eens. Het duo houdt zich in het begin nochtans redelijk terughoudend, al verandert dat halverwege de eerste strofe wel vroegtijdig. De vocals worden met dat voor hun gebruikelijke dikke autotunelaagje overgoten, terwijl de instrumenten zodanig confuus worden gespeeld dat de ruwheid er vanaf spat. Voor de modale muziekluisteraar is “Hollywood Baby” op heel wat vlakken iets te veel van het goede, maar voor al de rest is het gewoon weer een prima nummer dat op 100 gecs-concerten ongetwijfeld de keet in brand zal steken.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single daine – “new ground”

Wanneer een artiest van stijl verandert, kan je oorspronkelijke fanbase wel eens afhaken. Zo zijn Charli XCX’s vroegere bewonderaars al lang overgestapt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “mememe”

Laura Les en Dylan Brady vormen sinds 2015 samen 100 gecs. Online worden ze vaak in één adem uitgesproken met hyperpop, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.