InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo – “SUSSEND” (feat. NESS)

We zitten ondertussen al enkele weken weer in lockdown, wat ongetwijfeld goed is in de strijd tegen COVID-19, maar onze mentale gezondheid vindt dat minder leuk. In deze donkere tijden tovert het VIER-programma De Slimste Mens Ter Wereld misschien voor een glimlach op je gezicht. Vanavond zal Chibi Ichigo daarin te zien zijn, en neemt ze het overigens ook op tegen haar lief Umi Defoort. De jonge Belgische rapster met Russische roots heeft zich sinds een paar jaar helemaal opgewerkt naar de top van onze muziekindustrie (nadat ze ook al op ons showcasefestival speelde). Haar debuut-ep BLOEI was afgelopen zomer nog een regelrecht schot in de roos. Stilzitten na die release behoorde – gelukkig voor ons – niet tot de mogelijkheden. Vandaag is Chibi alweer terug met “SUSSEND”, een samenwerking met de Nederlands Poolse rapper NESS.

Op haar nieuwste single snijdt Chibi Ichigo dus opnieuw een zeer relevant thema aan: eenzaamheid. Dat de jongedame zo’n belangrijke onderwerpen in haar muziek verwerkt, is niks nieuws onder de zon. Wat op “SUSSEND” echter wel speciaal is, is dat de Limburgse voor het eerst zingt in plaats van rapt. Het is NESS die dat voor zijn rekening neemt. Hij grijpt je meteen bij de keel door een aantal bars op ons af te vuren, terwijl er een zomers gitaartje op de achtergrond klinkt. In de refreinen neemt Chibi het over, wat voor een welgekomen adempauze zorgt. Met haar warme stem knuffelt ze onze eenzaamheid weg. Met mooie teksten als ‘Volg uw hart, maar wat als uw hart verdrietig is?’, raakt ze nog even onze gevoelige snaar, waarna ze het nummer samen met NESS beëindigt.

Chibi Ichigo bewijst op “SUSSEND” dat ze niet hoeft te rappen om uit te blinken. Samen met NESS heeft ze een mooi antwoord op deze donkere tijden van lockdown. Als het even minder gaat, is daar altijd Chibi, die je met haar warme songs weet te omhelzen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chibi Ichigo - NA HALF 1 (★★★★): Vitamine Zelfliefde

De coolste dingen in het leven zijn die dat je niet ziet aankomen. Zo is het nog zo’n klein halfjaar afwachten tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "HALF 1"

Chibi Ichigo is al lang geen onbekende meer voor wie de Vlaamse muziekwereld in de gaten houdt. Debuutalbum Sabina werd goed ontvangen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat - "ENERGIE"

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.