InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo – “SUSSEND” (feat. NESS)

We zitten ondertussen al enkele weken weer in lockdown, wat ongetwijfeld goed is in de strijd tegen COVID-19, maar onze mentale gezondheid vindt dat minder leuk. In deze donkere tijden tovert het VIER-programma De Slimste Mens Ter Wereld misschien voor een glimlach op je gezicht. Vanavond zal Chibi Ichigo daarin te zien zijn, en neemt ze het overigens ook op tegen haar lief Umi Defoort. De jonge Belgische rapster met Russische roots heeft zich sinds een paar jaar helemaal opgewerkt naar de top van onze muziekindustrie (nadat ze ook al op ons showcasefestival speelde). Haar debuut-ep BLOEI was afgelopen zomer nog een regelrecht schot in de roos. Stilzitten na die release behoorde – gelukkig voor ons – niet tot de mogelijkheden. Vandaag is Chibi alweer terug met “SUSSEND”, een samenwerking met de Nederlands Poolse rapper NESS.

Op haar nieuwste single snijdt Chibi Ichigo dus opnieuw een zeer relevant thema aan: eenzaamheid. Dat de jongedame zo’n belangrijke onderwerpen in haar muziek verwerkt, is niks nieuws onder de zon. Wat op “SUSSEND” echter wel speciaal is, is dat de Limburgse voor het eerst zingt in plaats van rapt. Het is NESS die dat voor zijn rekening neemt. Hij grijpt je meteen bij de keel door een aantal bars op ons af te vuren, terwijl er een zomers gitaartje op de achtergrond klinkt. In de refreinen neemt Chibi het over, wat voor een welgekomen adempauze zorgt. Met haar warme stem knuffelt ze onze eenzaamheid weg. Met mooie teksten als ‘Volg uw hart, maar wat als uw hart verdrietig is?’, raakt ze nog even onze gevoelige snaar, waarna ze het nummer samen met NESS beëindigt.

Chibi Ichigo bewijst op “SUSSEND” dat ze niet hoeft te rappen om uit te blinken. Samen met NESS heeft ze een mooi antwoord op deze donkere tijden van lockdown. Als het even minder gaat, is daar altijd Chibi, die je met haar warme songs weet te omhelzen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "Paranoia"

Wie afgelopen zomer op een of ander alternatief festival was, had een relatief grote kans om Chibi Ichigo op de affiche te…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…
InstagramLiveRecensies

Miss Angel, Chibi Ichigo & Zwangere Guy @ Werchter Parklife: Kippenvel en lachbuien

Eind vorig jaar bracht Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, een deluxeversie van zijn album BRUTAAL uit. Na meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.