Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AC/DC – “Realize”

De uitdrukking ‘if it ain’t broke don’t fix it’ zou bij ons weten wel eens uitgevonden kunnen zijn geweest voor de carrière van AC/DC. De geruchtenmolen draaide al er vol op los de voorbije maanden. Met de dood van gitarist Malcom Young, bassist Cliff Williams die luidop aan pensioen dacht en de pauze die zanger Brian Johnson had ingelast voor zijn gehoorproblemen, had AC/DC er toch wel een paar turbulente jaren op zitten. Axl Rose kwam zelfs even Johnson vervangen. De legendarische Aussies maken zich echter op voor hun zeventiende album, PWR/UP, dat op 13 november het levenslicht zal zien. Eerste single “Shot In The Dark” wordt nu opgevolgd door “Realize”.

Een hoogst entertainende intro, waar Brian Johnson diep in zijn lager register duikt, kondigt de strakke en stevige riff van “Realize” aan. Gelukkig is het nummer niet naar de vaantjes geproducet, en klinkt het gewoon even rauw en eerlijk als veertig jaar terug. De outro toont ook nog eens dat de blues spirit er nog steeds in zit. Dat AC/DC magnetisch gekluisterd zou zijn aan hun comfortzone, was al van op een paar kilometer afstand te zien. Maar wie geërgerd zou zijn door zoiets, luistert toch al niet naar AC/DC om mee te beginnen. Je kan het korte shortje van Angus en zijn duckwalk tot hier horen, en de liefde voor muziek maken spat gewoon van “Realize” af.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

165 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Extreme - “RISE”

Extreme is terug! Vergeef ons voor het uitroepteken, maar hier zaten we toch al enige tijd op te wachten. Vijftien jaar, om…
InstagramLiveRecensies

Bullet for My Valentine @ Ancienne Belgique (AB): Vliegende bezoekers en bekers

De Welshe metalcoreband Bullet for My Valentine begon hun carrière niet onder die naam. Opgericht als Jeff Killed John speelden ze in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Band CAMINO - "Told You So"

De leden van The Band CAMINO leerden elkaar kennen op de Universiteit van Memphis en debuteerden in 2016 met de verrassend succesvolle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.