Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AC/DC – “Shot in the Dark”

AC/DC is terug in volle glorie met alle leden die ook aan de vorige plaat hebben meegewerkt. Na Rock or Burst uit 2014 gebeurde er heel wat met de band. Zo overleed stichtend lid Malcolm Young, verliet Brian Johnson omwille van gehoorproblemen de band en had ook Cliff Williams er geen zin meer in. Axl Rose verving Johnson nog op hun tour die in 2016 ook Werchter passeerde, maar nu is de volledige, echte AC/DC line-up van de afgelopen twintig jaren terug. Enkel wijlen Malcolm is vervangen door zijn neef Stevie Young. Met PWR/UP is er nu een zeventiende plaat van de legendarische rockers op til, en na een hele tijd teasen verschijnt vandaag eindelijk “Shot in the Dark”.

Een band als AC/DC hoeft eigenlijk geen nieuwe muziek meer te maken, maar Angus Young is gewoon niet te stoppen. De band brengt dan ook weer op “Shot in the Dark” hun herkenbare sound met stevige gitaren en de typische vocals van Johnson. Volgens de band zelf werd er inspiratie gehaald uit riffs die Malcolm Young nog heeft geschreven en zo is ook hij weer aanwezig op het album. Ook Angus Young gaat met de aandacht lopen, want hij serveert weer een heerlijke gitaarsolo. Veel vernieuwing is er dus niet te horen, maar de zeventigers klinken nog steeds kwiek en strak en meer moeten wij ook niet hebben!

Op 13 november krijgen we de volledige plaat van AC/DC te horen en dat wordt weer smullen voor de fans van deze iconische hardrockband. Zoveel is nu al zeker.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3511 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie - "Boundary Queen"

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “I Want Out”

Begin dit jaar bracht Danko Jones een ode aan het meest onderschatte tijdperk van een zo al onderschatte groep: hij showde een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.