Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy, Winne & Sor – “Niet Voor De Views” (feat. Yung Nnelg)

Wat een line-up. Hier hadden we alleen maar in onze dromen van kunnen denken. Zwangere Guy en Winne hoeven geen introductie meer, beide heren zitten ondertussen al zo diep geworteld in de scene dat je ze onmogelijk weg kan denken. Papa ZG neemt België volledig over met zijn albums en Winne kan je kennen van zijn periode waar hij samen met Feis de nederhop overnam. Sor en Yung Nnelg zijn iets nieuwer in de nederhop, maar doen daarom niet onder. Sor is, volgens vele, een van de creatiefste zielen in Nederland. De jonge rapper/producer is grotendeels doof en draagt daarom een rugzak waar een woofer in zit zodat hij toch nog de muziek kan voelen. Met die beperking maakt hij het merendeel van zijn beats en rapt hij in zijn eigen stijl. Yung Nnelg vind je ook op veel grote projecten, waar hij altijd een aangename bijdrage levert.

Dat dit een interessante samenwerking is, zijn we zeker. Sor en Guy zou je niet onmiddellijk samen op een track zetten, maar we zijn blij dat het is gebeurd. Zwangere Guy opent de track met een licht agressieve verse waar hij dieper op de titel ingaat. Het draait niet om de views of likes, zegt hij. Het tegenstelde van Guy zijn agressievere soort van rappen horen we bij Sor, die sneller de kant van mompelen opgaat en zeer rustig zijn ding komt doen. Het is wel overduidelijk dat Guy in dit nummer de bovenhand neemt. In de verses van de anderen zit hij er tussen om een soort van dialoog te voeren. Bij Yung Nnelg draait dit zeer goed uit, beide rappers vullen elkaar goed aan. Winne heeft dat niet nodig. Hij komt solo en zeer hard als laatste op dit nummer, geen poespas en alleen maar echte rap.

Ondanks de aparte keuze van featurings, is dit toch weer een klassevol nummer. De verschillen tussen de verschillende rappers zorgen voor een uniek iets.

Zwangere Guy: FacebookInstagram

Winne: FacebookInstagramTwitter

Sor: Instagram

Yung Nnelg: FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
LiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 2): Alles draait rond 'energy'

Deze tweede dag WOO HAH! was een regelrechte energycheck. De stralende zon aan de hemel was voor velen meer een test dan…
InstagramLiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 1): Laatkomen is de norm

WOO HAH! is dit jaar in samenwerking met Rolling Loud, een ander groot hiphop initiatief. Er werd gesproken van een onmisbare editie…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.