FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met XINK, Ethel Cain, sor, DIRK. en meer!

© CPU – Ymke Dirikx

Na een korte pauze in het aankondigen van nieuwe namen, was de organisatie van Pukkelpop vorige week helemaal terug met gloednieuwe aanvullingen voor de affiche. Eerder kondigde het festival al artiesten aan als Billie Eilish, Florence + The Machine en The Killers, en vandaag krijgen we maar liefst 18 nieuwe toevoegingen aan de line-up.

Tussen deze namen zit vooralsnog niemand bij voor de donderdag. Op de vrijdag kunnen we met BLUAI en DIRK. in ieder geval twee acts van Belgische bodem verwachten. Ook de excentrieke Amerikaan Dorian Electra is dan te vinden in Kiewit, net als Ethel Cain en sor. De eerste had vorig jaar met Preacher’s Daughter een van de meest geprezen (debuut)albums van 2022 in handen, terwijl de tweede met zijn fascinerende mix van Nederlandstalige hiphop en klassieke muziek al een tijdje hoge ogen gooit. De multidisciplinaire Londense artieste Nabihah Iqbal en de alternatieve r&b-zangeres Fousheé zijn op de zaterdag te bewonderen op Pukkelpop. Meet Me @ The Altar zal voor een flinke dosis poppunk zorgen die dag, terwijl Gotu Jim ons een energieke mengelmoes van rap en hyperpop zal voorschotelen. De excentrieke Brit Deijuvhs kan dan weer uitgroeien tot een van dé ontdekkingen van de zaterdag met zijn boeiende mix van hiphop, metal en punk. Op de zondag van Pukkelpop treden Amerikaanse rappers Cordae en Lil Tjay aan in Kiewit, kunnen we stevig raven bij Yung Singh en Pegassi en stelt Obongjayar zijn debuutalbum Some Nights I Dream of Doors voor. Ook op deze slotdag mogen we rekenen op wat Belgische acts. XINK mag namelijk het podium sieren, net als Kids With Buns en GOOSE-frontman Mickael Karkousse. Opnieuw een ontzettend gevarieerde set aan namen en genoeg redenen om ons te verheugen op de komende editie van het festival!

Pukkelpop 2023 vindt plaats van 17 tot en met 20 augustus. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van het festival. Alle reeds bevestigde namen vind je onderaan het artikel terug.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: The Aces – Altin Gün – Amelie Lens – ascendant vierge – Bazart – Billie Eilish – Blawan – BLUAI –Bob Vylan – boygenius – Brutus – DIRK. – DJ HEARTSTRING – Dorian ElectraEthel Cain – Ezra Collective – Farrago – Froukje – Hannah Grae – Identified Patient – Moderat – M83 – Nessa Barrett – piri – Rolo Tomassi – sor – TV Girl – Years & Years – You Me At Six – YUNGBLUD – ZULU

Zaterdag 19 augustus: 2ManyDJs (live) – Aitch – Alice Longyu Gao – Amyl and the Sniffers – Aquarian – Angèle – Anne-Marie – Ben Böhmer (live) – Bicep (live) – Bombay Bicycle Club – Bou – Chase & Status (dj-set) – Compact Disk Dummies – Deijvuhs – Dry Cleaning – FousheéGotu Jim – Gryffin – High Vis – Jessie Ware – joe unknown – Joji – Joost – Julie – Kanine– Limp Bizkit – Luude – Meet Me @ The Altar – MUNA – Nabihah Iqbal – Nia Archives – Nothing But Thieves – Osees – Rema – Skin on Skin – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Sub Focus (dj-set & ID) – Tom Odell – Turnstile – Two Shell

Zondag 20 augustus: ADF Family – Anz – Bakar – Beartooth – Bonobo – Charlie Sparks – Cordae – Deki Alem – Destroy Boys– Dropkick Murphys – Florence + The Machine – flowerovlove – Foals – Giant Rooks – girl in red – KennyHoopla – Kids With Buns – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Lil Tjay – Loyle Carner – Macklemore – Mickael Karkousse – Mother Mother – Obongjayar – Oliver Malcolm – Partiboi69 – Pegassi – Reinier Zonneveld (Live) – Scowl – Teki Latex –The Amazons – The Killers – VTSS – XINK – Yung Singh – Zwangere Guy

250 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single XINK - "Ik Wil De Wereld Zien"

XINK is helemaal terug van weg geweest en we hebben het geweten. De twee keer twee broers leerden we jaren terug kennen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gotu Jim - "Yoko"

Genoeg in champagne gezwommen! Gotu Jim pompt dan ook liever dan dat hij verzuipt en net daarom blijft hij niet bij de…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.