Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Killer Be Killed – “Inner Calm From Outer Storms”

Soms lijkt een band een aaneenrijging van elk bandlid zijn eigen goesting, kennis en kunde. Killer Be Killed is een samenstelling van bandleden van Sepultura, Mastodon, Converge, Dillinger Escape Plan, … en het mooie is dat iedereen wel zijn ding mag doen. De tweede plaat komt er binnenkort aan en bij de eerdere luisterbeurten van de vorige singles is het duidelijk dat het spectrum veel breder is opengetrokken dan op de eerste plaat.

De drumintro van Ben Koller is heerlijk dreigend en kondigt gedurende meer dan een minuut een nummer aan dat ergens moet ontploffen. Het dreigen wordt opgezweept door de geïnfecteerde stem van Greg Puciato en datzelfde dreigement wordt nog wat aangezwengeld door Troy Sanders. Dreigen kan Max Cavalera niet en na minuut twee is het dreigement over en ontploft het nummer voor de verdere vier minuten. De afwisseling met de schreeuw van Greg Puciato maakt dat het nummer tegelijk chaotisch is, maar muzikaal wordt de lijn lekker rechtdoor getrokken.

“Inner Calm From Outer Storms” laat de muzikanten weer op zijn best horen, maar valt ons vooral de veelzijdigheid van Greg Puciato op. Met momenten lijkt het op Mike Patton, maar in dezelfde tel schakelt hij over op een onevenaarbare schreeuw. Op 20 november brengt Killer Be Killed Reluctant Hero uit via Nuclear Blast en deze plaat zou voor de mainstream metalfan zomaar eens de verrassing van 2020 kunnen worden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.