Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Killer Be Killed – “Dream Gone Bad”

Vier muzikale grootheden van het zwaardere genre die versmolten geraken in één band, dat kan niet anders dan leiden tot een heftig muzikaal orgasme. In 2014 besloot Greg Puciato van Dillinger Escape Plan eens te gaan aankloppen bij zijn muzikaal idool, Max Cavalera. Dat leidde tot een samenwerking met Troy Sanders van Mastodon en anno 2020 heeft Ben Koller van Converge zich tot vaste drummer opgewerkt.

Veel mooier moet het niet worden qua namen, maar ook de muziek stelt niet teleur. Na hun vorige single “Deconstructing Self-Destruction” klinkt dit nummer alsof de vier bandleden het beste en vlotste van hun eigen bands in Killer Be Killed hebben gelegd. De traagheid en logheid van Mastodon opent de debatten en als Greg de vocalen overneemt, dan voel je meteen dat de scherpte en snelheid moeten verhogen. En net als je denkt dat het moet gebeuren, dan gebeurt het ook. Halverwege het nummer neemt de groove de bovenhand en dan is Max Cavalera op zijn best, zeker wanneer de groove wordt afgewisseld met de vlotte en tegelijk scherpe metal.

Killer Be Killed mengt vele stijlen door elkaar, maar door hun jarenlange ervaring slaagt dit kwartet er moeiteloos in om ze naadloos in elkaar te laten overlopen. In hun debuutalbum was het nog vaak veel van hetzelfde, maar nu merk je dat iedereen inbreng had. Op 20 november brengt Killer Be Killed Reluctant Hero uit via Nuclear Blast en we raden aan dat elke headbanger deze datum even in de agenda aanduidt als een van de muzikale hoogtepunten van dit jaar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

Killer Be Killed - Reluctant Hero (★★★★): Sterspelers die de sterren van de hemel spelen

Muziek vergelijken met een voetbalploeg, eigenlijk doen we het niet graag. Je mag de beste spelers samenzetten in eender welk team, je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Killer Be Killed - "Inner Calm From Outer Storms"

Soms lijkt een band een aaneenrijging van elk bandlid zijn eigen goesting, kennis en kunde. Killer Be Killed is een samenstelling van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.