Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband – “Dit Is Voor Jou”

Er waren eens drie stukadoors uit Den Haag… Bijna sprookjesachtig, maar het is wel degelijk het begin van een tot nu toe mooi parcours dat de heren van Goldband aflegden. Ze zijn vindingrijk van hun videoclips tot hun naam – wat een type stucgips is -, en ook van hun geluid is wel eens een hoek af. Vooral in de jaren tachtig voelen ze zich als pleister op een muur. Daar zijn nummers zoals “De Wereld” en “Ja Ja Nee Nee” het levende bewijs van. Na die laatstgenoemde zijn ze na een paar maanden weer back in business met dit keer een persoonlijk cadeautje. 

Al wensten we dat “Dit Is Voor Jou” helemaal niet voor onze oren bedoeld was. De bal compleet misslaan heet dat dan, en dat vanaf de eerste noten. Een beat met een melodie voor op de kermis of in een videogame steekt van wal. Niet dat we iets tegen kermissen hebben, maar deze beat lijkt al een paar serieuze deuken van de botsauto’s geïncasseerd te hebben. Na die bombastische betekenisloosheid doet ons anders zo geliefde drietal er nog een schepje bovenop. Hun teksten zijn ook nu helaas perfect in balans met hun muziek, waardoor ze niet funky en spitsvondig klinken, maar even overtuigend als het bijzonder diepe Get Ready. We kaatsen de bal terug naar de jongens en hopen dat “Dit Is Voor Jou” in een of andere vergeetput terechtkomt! 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "Sex"

Er zijn slechts drie Nederlanders die erin slagen het land meer te verdelen dan Geert Wilders: Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "You & Me"

Er is al zoveel gezegd rondom Den Haag-sensatie Goldband: het cokerelletje van zanger Milo Driessen, Karel Gerlachs relatie met Maan en Boaz…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.