banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband – “De Wereld”

Na Dun Smeren Geld Verdienen (2019) en Van de Roulette naar de Doublet (2020) is Goldband daar alweer met een nieuw singletje. De drie stukadoors uit het Nederlandse Den Haag – ‘Goldband’ is trouwens een merk van stucgips – zitten niet op hun lauweren te rusten. Je kan hun stijl makkelijk afdoen als een gekke gimmick of je kan hen net adoreren voor de Nederlandstalige retrotrip waarbij ze je op elke track meenemen. Wat vaststaat, is dat de heren nog niet van plan zijn van de radar te verdwijnen en dat juichen wij alleen maar toe.

Goldband zong onder andere al over Uber, witte was en hun stad. Soms gingen ze voor harde bangers, een andere keer boorden ze wat meer emotie aan. Deze keer halen ze hun wereldverbeteraarskantje boven en daarvoor dompelden ze hun stemmen onder in een bad boordevol pathetische hartstocht. Aan variatie geen gebrek in het oeuvre van deze drie kerels. Al van de eerste tonen wanen we ons in een film à la Flashdance of in een aerobicsinstructievideo van Jane Fonda. De eightiesvibe is onmogelijk te negeren. De kitsch is er zo dik opgesmeerd dat hij heerlijk smaakt. ‘Laat het los!’ horen we en dat is nooit een moeilijke opdracht wanneer Goldband door de speakers knalt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie Straat - "Wat is het kut om agent te zijn"

Sophie Straat is het alter ego van de Amsterdamse Sophie Schwartz, kunststudente en ondertussen ook vlotte voordraagster van het moderne Amsterdamse levenslied….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 1): De festivalkoorts is terug

We mogen weer! Er blies gisteren dan ook een collectieve zucht van opluchting door de festivalweide van Crammerock. Het festival in Stekene…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Opposites, Froukje en Goldband toegevoegd aan line-up Crammerock!

Vaste waarde Crammerock kreeg enkele weken geleden het verlossende groen licht om door te mogen gaan op volle capaciteit, mits alle festivalgangers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.