Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nachtshift, Colson & Identity – “No Fucks”

Wie ACAB zegt, denkt onmiddellijk aan de haatdragende boodschap jegens het politiekorps. Maar dat is niet waar het collectief ACAB voor staat, het is namelijk een afkorting van Artist Collective Across Belgium die elf artiesten omvat. Twee zangeressen, acht mc’s, waarvan er vier ook producen, en een grafisch ontwerper. Genoeg volk om mee samen te werken en om grote projecten mee te maken. “No Fucks” is het eerste project dat uitkomt onder ACAB. Dit jaar mogen we nog een ep verwachten en een tweede clip van het collectief.

“No Fucks” is een hard nummer, daar is geen twijfel over. Deels door de beat die rond de 92 bpm zit en deels door de raps van de heren. De eerste rapper die we horen, is YeWy, ook de producer van dit nummer. Onder de naam Nachtshift, het duo dat YeWy vormt met Semi, durft hij ook al eens de microfoon op te nemen. En dat mag hij zeker nog vaker doen, de nonchalance waarmee hij rapt, zorgt voor een harde verse die precies geen moeite heeft gekost. YeWy’s wederhelft, Semi, springt er voor ons uit in deze track. Hij maakt zichzelf baas van woordspelingen en niks lijkt hem moeite te kosten. Onlangs zagen we Semi passeren op “Part 2” van de 64-reeks samen met onder andere Identity, die op deze track ook te horen is.

Doordat de beat agressief overkomt, zijn de harde verses van Colson en Identity hier zeer gepast. Colson rapt alsof hij iemand achterna zit en die met elk middel wil tegenhouden, wat leidt tot een ontzettend harde verse die met de grens van roepen flirt. De hardere manier van rappen van Colson zorgt ook voor een mooi contrast met de manier waarop Identity rapt. Identity rapt  waardoor het lijkt alsof hij de baas van de game is en dat hij zonder nadenken alles kan klaren. Beide heren hebben ervaring genoeg en dat is zeker te horen, sterk!

ACAB komt met een sterk debuut, zeer sterk zelf. We kijken graag uit naar meer!

Nachtshift: FacebookInstagram

Colson: FacebookInstagram

Identity: FacebookInstagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.
153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.