Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alicia Keys & Brandi Carlile – “A Beautiful Noise”

Nog maar een dikke maand geleden bracht Alicia Keys met ALICIA een sterk album uit. Daarop was ze te horen met onder meer Sampha, Tierra Wack, Miguel en Jill Scott. Nu al is de Amerikaanse muzikante terug en dit keer samen met Brandi Carlile. Die countryzangeres is vooral bekend met haar solomuziek, maar een goed jaar geleden bracht ze onder meer met Maren Morris het album The Highwomen uit. Zowel Alicia Keys als Brandi Carlile weten dus iets van samenwerkingen en samen hebben de twee talenten al ruim twintig Grammy’s verzameld, naast tal van andere awards.

Muzikaal gezien is “A Beautiful Noise” zeker niet het meest ingewikkelde of beste lied. Twee piano’s en twee stemmen is alles dat je te horen krijgt op deze samenwerking. Samen met onder meer Linda Perry en Lori McKenna schreven Alicia Keys en Brandi Carlile een tekst die niet al te subtiel over verkiezingen en opkomen voor jezelf gaat. Af en toe is de tekst eerder subtiel, maar bij lijnen als ‘Now we have a choice / ‘Cause I have a voice’ is het wel duidelijk waarover het gaat en waarom dit lied net nu wordt uitgebracht. “A Beautiful Noise” is een mooi liedje waarbij het hem vooral om de actuele inhoud gaat, maar toch had het (muzikaal) net iets meer mogen zijn.

Alicia Keys: Facebook / Instagram / Website

Brandi Carlile: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

920 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Alicia Keys @ Sportpaleis: Vlam in de pijp

Niemand zingt zoals Alicia Keys. Die zin had net iets beter gewerkt in het Engels, gezien “No One” na vijftien jaar nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Monsters"

‘I’m friends with the monster that’s under my bed’, zong Rihanna in 2013. Net geen 10 jaar later is het onze eigen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign, Kanye West & Alicia Keys - "City of Gods"

Februari is Black Future Month, met Kanye West die zichzelf geroepen voelde om daarin het voortouw te nemen. Zo zal hij, nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.