Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alicia Keys & Brandi Carlile – “A Beautiful Noise”

Nog maar een dikke maand geleden bracht Alicia Keys met ALICIA een sterk album uit. Daarop was ze te horen met onder meer Sampha, Tierra Wack, Miguel en Jill Scott. Nu al is de Amerikaanse muzikante terug en dit keer samen met Brandi Carlile. Die countryzangeres is vooral bekend met haar solomuziek, maar een goed jaar geleden bracht ze onder meer met Maren Morris het album The Highwomen uit. Zowel Alicia Keys als Brandi Carlile weten dus iets van samenwerkingen en samen hebben de twee talenten al ruim twintig Grammy’s verzameld, naast tal van andere awards.

Muzikaal gezien is “A Beautiful Noise” zeker niet het meest ingewikkelde of beste lied. Twee piano’s en twee stemmen is alles dat je te horen krijgt op deze samenwerking. Samen met onder meer Linda Perry en Lori McKenna schreven Alicia Keys en Brandi Carlile een tekst die niet al te subtiel over verkiezingen en opkomen voor jezelf gaat. Af en toe is de tekst eerder subtiel, maar bij lijnen als ‘Now we have a choice / ‘Cause I have a voice’ is het wel duidelijk waarover het gaat en waarom dit lied net nu wordt uitgebracht. “A Beautiful Noise” is een mooi liedje waarbij het hem vooral om de actuele inhoud gaat, maar toch had het (muzikaal) net iets meer mogen zijn.

Alicia Keys: Facebook / Instagram / Website

Brandi Carlile: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Brandi Carlile - In These Silent Days (★★★½): Nog een blik in Brandi's ziel

Vooraleer we het zevende album van Brandi Carlile volledig te horen kregen, bracht de Amerikaanse singer-songwriter slechts één single uit, “Right On…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yola - Stand For Myself (★★★★): Meer dan country of soul

Yolanda Quartey combineert opnieuw handig country en soul op haar tweede worp richting sterrendom. De gitariste groeide op in Bristol, in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brandi Carlile - "Right on Time"

Het is al drie jaar geleden dat Brandi Carlile ons in de watten legde met By The Way, I Forgive You, het zesde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.