InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle CLOUDSURFERS – “Surf the Cloud”

Snedige gitaren die ingewikkeld worden door stevige punk op een herfstige dag; nog nooit was het zo geweldig om deze combinatie te horen! Een dikke dankjewel aan onze noorderburen van de band CLOUDSURFERS die ons met hun debuutsingle helemaal wegblazen van verstomming, maar niet alleen wij zijn helemaal van ons melk. Eerder dit jaar maakte het viertal uit Zwolle/Nijmegen ook al indruk op enkele muziekwedstrijden in hun thuisland, waarbij ze ondertussen al verscheidene malen als winnaar uit de bus kwamen. Daardoor mogen ze binnenkort (hopelijk) het beste van zichzelf laten zien op het welbekende festival ‘Eurosonic Noorderslag’, dat voor heel wat artiesten toch de start betekent van een mooie carrière. Wetend dat de punkband hun ontstaan nog maar in november 2019 kende, is dat een uitzonderlijk mooie prestatie om naar uit te zien. Maar eerst gaan we ons even fatsoenlijk concentreren op hun prachtig eerste nummer.

“Surf The Cloud” start meteen met enkele krachtige kanonschoten die onze oren graag horen. De grungy gitaren gaan daar goed op in en geven het nummer een straf duwtje in de rug. Het moment dat de volhardende vocals van Thom Liesting erbij komen, zijn we volledig verkocht door deze geniale punktrack die ons spontaan doet terug kwijlen naar de momenten waarop we nog stonden te moshen met wildvreemden. Ook door de opzwelling die CLOUDSURFERS richting de eindstreep trekt, waar er een nieuwe gitaarriff naar voren wordt geduwd en we nog een laatste keer kunnen meebrullen, krijgt ons volledig warm geblazen. We herhalen het nog maar eens, maar we zijn echt onder de indruk van deze bende die ons aangenaam kennis laat maken met hun surfy garagepunkband.

“Surf The Cloud” is de eerste in een reeks van drie singles die ons zo beetje per beetje meer oog geeft van hun debuutalbum Don’t Know What Hit Me, dat in februari het levenslicht zal zien. Wij kijken er alvast zeker naar uit!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delivery - "Digging The Hole"

De grond in Australië moet ondanks de hitte toch bijzonder vruchtbaar zijn, want het aantal bands dat de laatste jaren komt overgewaaid…
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS - “Big Frog”

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.