Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums – “Nadia”

Het is ondertussen geleden van 2017 dat The Drums transformeerde in een soloproject van frontman Jonny Pierce. Hetzelfde jaar bracht Pierce op zijn eentje het vierde album Abysmal Thoughts uit. Gitaren speelden nog steeds een grote rol, maar het was duidelijk dat Pierce gaandeweg op zoek was naar een nieuwe sound. Deze zoektocht bereikte een tussenstop bij de release van Brutalism in 2019. De gitaren werden achterwege gelaten en maakten plaats voor popgedreven synthesizers. Dit jaar werden er al twee singles gelost waaronder “Take Yer Meds!! (A Guided Meditation)”. Met deze combinatie van soundscape en een meditatiegids bewees Pierce dat hij nog steeds niet klaar was met het nastreven van vernieuwing.

Op “Nadia” worden deze elementen van soundscape verdergezet. ‘Nadia is een nummer over de zoektocht naar kracht door het confronteren van moeilijke waarheden. Over eindelijk je gaven te begrijpen door vuur te trotseren.’, vertelde Pierce. De essentie van deze boodschap wordt overgedragen naar de sound van het nummer. Na een emulsie van geluiden en een speech sample over Roemeense gymnaste Nadia Comăneci gaat het nummer van start. Pierce reflecteert over een oude geliefde, omringd door elektronische samples en instrumentals. Het indiegehalte van The Drums is zeker gedaald doorheen de jaren. Dat Jonny Pierce zich wil losrukken van het originele imago van dit project is ook duidelijk. Het is voorlopig enkel nog afwachten waar dit nieuwe hoofdstuk precies naartoe zal leiden.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

23 posts

About author
Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums - "Try"

Na het in april uitgebrachte album Brutalism, komt de Amerikaanse band The Drums met een nieuw bonusnummer “Try” aandragen. Brutalism, de opvolger van…
AlbumsRecensies

The Drums - Brutalism (★★★): Brutaal, maar niet geniaal

Hoe brutaal ben je, als je de volledige geschiedenis die aan The Drums vasthangt, jezelf toeëigent en dan volledig overboord gooit? Brutaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums - "Body Chemistry"

The Drums, vooral bekend van hun hit “Let’s Go Surfing” komt op 5 april met een nieuw album genaamd Brutalism. Hun vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.