Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Goeie Jongens – “Waar Anders” (ft. Rian Snoeks, PTR & Aria)

Goeie Jongens - Rian Snoeks, PTR, Aria

Wa make?! In een jaar tijd heeft rapperscollectief Goeie Jongens de volledige Limburgse hiphop-scene overgenomen, en dat zonder ook maar één single uit te brengen. Daar komt nu verandering in. Rian Snoeks, PTR & Aria staken de koppen bij elkaar en verwennen ons met het állereerste nummer en bijbehorende clip van het collectief. Vanuit Genk, waar anders?

Djalu en Polyte vermeld zien staan als producers, legt de verwachtingen voor de beat al hoog, en het duo stelt zeker niet teleur. Vanaf de eerste noten kan je de drop al bijna voelen. Wanneer hij inslaat, kijk je spontaan en meteen uit naar de heropening van de concertzalen. “Waar Anders” klinkt vies goed door een hoofdtelefoon, maar zal nog beter tot zijn recht komen in een zweterige zaal, met je beste vrienden om je heen. Dat is dan ook de vibe waar Goeie Jongens doorgaans voor gaat: samenhorigheid en eenheid met een duidelijke knik naar de Genkse roots. De single is een ode aan de Limburgse hiphop-hoofdstad, en ook de clip neemt je mee naar de lokale hotspots. Zo zie je PTR in de Genkse platenwinkel George and the Bear, en geniet je samen met Aria van een broodje kebab bij kebabzaak De Turk. Pepers hoef je niet bij te bestellen, “Waar Anders” is van zichzelf al fire genoeg.

Goeie Jongens werd eigenlijk opgericht voor een eenmalige lofzang aan twintig jaar Genkse hiphop, maar ondertussen zetten ze ‘limbo in het groot op de map’ met hun harde beats en hun onverbloemde, Limburgse accenten. En dit is nog maar het begin.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "TWIJFEL" (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "MEER"

Sinds kort is het niet enkel Jazz Brak van STIKSTOF meer, maar ook gewoon Jazz Brak. In december kondigde de Brusselse rapper,…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.