Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Goeie Jongens – “Waar Anders” (ft. Rian Snoeks, PTR & Aria)

Goeie Jongens - Rian Snoeks, PTR, Aria

Wa make?! In een jaar tijd heeft rapperscollectief Goeie Jongens de volledige Limburgse hiphop-scene overgenomen, en dat zonder ook maar één single uit te brengen. Daar komt nu verandering in. Rian Snoeks, PTR & Aria staken de koppen bij elkaar en verwennen ons met het állereerste nummer en bijbehorende clip van het collectief. Vanuit Genk, waar anders?

Djalu en Polyte vermeld zien staan als producers, legt de verwachtingen voor de beat al hoog, en het duo stelt zeker niet teleur. Vanaf de eerste noten kan je de drop al bijna voelen. Wanneer hij inslaat, kijk je spontaan en meteen uit naar de heropening van de concertzalen. “Waar Anders” klinkt vies goed door een hoofdtelefoon, maar zal nog beter tot zijn recht komen in een zweterige zaal, met je beste vrienden om je heen. Dat is dan ook de vibe waar Goeie Jongens doorgaans voor gaat: samenhorigheid en eenheid met een duidelijke knik naar de Genkse roots. De single is een ode aan de Limburgse hiphop-hoofdstad, en ook de clip neemt je mee naar de lokale hotspots. Zo zie je PTR in de Genkse platenwinkel George and the Bear, en geniet je samen met Aria van een broodje kebab bij kebabzaak De Turk. Pepers hoef je niet bij te bestellen, “Waar Anders” is van zichzelf al fire genoeg.

Goeie Jongens werd eigenlijk opgericht voor een eenmalige lofzang aan twintig jaar Genkse hiphop, maar ondertussen zetten ze ‘limbo in het groot op de map’ met hun harde beats en hun onverbloemde, Limburgse accenten. En dit is nog maar het begin.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Casper Cox - Godvergeten (★★★½): Verrassend visitekaartje

We weten niet of er een prijs bestaat voor meeste samenwerkingen op een ep, maar Casper Cox komt er dankzij Godvergeten zeker voor in…
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BILK - "Billy Big Bollocks"

Het Britse BILK maakt al enkele jaren furore met hun unieke mix van punk, indie en rap. De rebelse houding van dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.