Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Goeie Jongens – “Waar Anders” (ft. Rian Snoeks, PTR & Aria)

Goeie Jongens - Rian Snoeks, PTR, Aria

Wa make?! In een jaar tijd heeft rapperscollectief Goeie Jongens de volledige Limburgse hiphop-scene overgenomen, en dat zonder ook maar één single uit te brengen. Daar komt nu verandering in. Rian Snoeks, PTR & Aria staken de koppen bij elkaar en verwennen ons met het állereerste nummer en bijbehorende clip van het collectief. Vanuit Genk, waar anders?

Djalu en Polyte vermeld zien staan als producers, legt de verwachtingen voor de beat al hoog, en het duo stelt zeker niet teleur. Vanaf de eerste noten kan je de drop al bijna voelen. Wanneer hij inslaat, kijk je spontaan en meteen uit naar de heropening van de concertzalen. “Waar Anders” klinkt vies goed door een hoofdtelefoon, maar zal nog beter tot zijn recht komen in een zweterige zaal, met je beste vrienden om je heen. Dat is dan ook de vibe waar Goeie Jongens doorgaans voor gaat: samenhorigheid en eenheid met een duidelijke knik naar de Genkse roots. De single is een ode aan de Limburgse hiphop-hoofdstad, en ook de clip neemt je mee naar de lokale hotspots. Zo zie je PTR in de Genkse platenwinkel George and the Bear, en geniet je samen met Aria van een broodje kebab bij kebabzaak De Turk. Pepers hoef je niet bij te bestellen, “Waar Anders” is van zichzelf al fire genoeg.

Goeie Jongens werd eigenlijk opgericht voor een eenmalige lofzang aan twintig jaar Genkse hiphop, maar ondertussen zetten ze ‘limbo in het groot op de map’ met hun harde beats en hun onverbloemde, Limburgse accenten. En dit is nog maar het begin.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

j-hope - Jack In The Box (★★½): Veel hoop, weinig genoegen

Op zijn veertiende won Jung Hoseok de eerste prijs in een nationale danscompetitie. Hij had toen al een naam voor zich gemaakt,…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.