Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland – “Aftermath”

© CPU – Jan van Hecke

De herfst is in het land en we zullen het geweten hebben. Gelukkig hebben we hier in België een band wiens muziek altijd dat tikkeltje meer brengt bij het huidige weer: Portland. Jente en Sarah wonnen in 2018 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en de rest is geschiedenis. In sneltempo veroverde het duo – samen met begeleidende pianist en drummer – ons land, waardoor het de afgelopen jaren bijna onmogelijk was om hen niet aan het werk te zien. Net toen hun populariteit ook buiten de landsgrenzen begon te stijgen, sloeg ons favoriete virus toe. De twee lieten het niet aan hun hart komen en trokken alsnog de hele zomer door het land, met prachtige, intieme shows tot gevolg. Vorige week vierde Portland nog de eerste verjaardag van debuutplaat Your Colours Will Stain, maar vandaag zijn ze alweer terug met nieuwe muziek in de vorm van “Aftermath”.

Zoals gezegd komt dat nummer dus op het ideale moment: de avond valt vroeger, de blaadjes vallen van de bomen en de regendruppeltjes vallen al wat talrijker uit de hemel. Perfect weer voor een gezellig, hartverwarmend Portland-deuntje, dus. “Aftermath” komt rustig op gang met een piano en Jente die je meteen omarmt met zijn warme stem. Na verloop van tijd doen er enkele lichte, magische touches hun intrede en komt Sarah erbij. Het is dan ook de combinatie van beide stemmen die de single naar een betoverend niveau tilt. Op hun gekende manier zorgt het duo dan voor wat melancholische bombast door heel wat echo aan hun stemmen toe te voegen. Daardoor loopt het nummer intens, maar doodeerlijk op zijn eind. Op die manier doet de band ook het thema van hun nieuwste exemplaar alle eer aan: het einde van een mooi hoofdstuk met een liefdevolle boodschap. Of dat dan ook meteen betekent dat “Aftermath” een nieuw hoofdstuk voor Portland inluidt, valt nog af te wachten. Nu raden we je vooral aan om te genieten van een nieuw, betoverend nummer.

Normaal gezien stond Portland vanavond twee keer in een uitverkochte Ancienne Belgique, maar die shows werden uitgesteld naar een nog te bepalen datum.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Time To Talk"

22 oktober is Wereldstotterdag, en ter ere daarvan heeft de Belgische band Portland een nummer gemaakt. Het lied, “Time To Talk”, ontstond…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2023 (Festivaldag 2): Smelten in het park

De tweede dag van Cactusfestival was er eentje om bij te smelten. Dat mag je gerust letterlijk en figuurlijk nemen, want de…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.