Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanks – “oh no”

Blanks

Simon de Wit, beter bekend als Blanks, tovert met “Oh no” alweer een nieuwe hit uit zijn hoed. De 23-jarige Nederlander staat vooral bekend als een artiest die graag hedendaagse muziek in een ouder jasje steekt. Blanks kende zijn doorbraak dan ook na zijn eigen eighties versie van “Better Now” van Post Malone. Op zijn YouTubekanaal zijn ‘Styleswap’ en ‘One Hour Song challenges’ inmiddels uitgegroeid tot vaste series. Het muzikale wonder schrijft daarnaast ook nog eigen nummers en daarvan is “oh no” het recentste. 

De single, die hij samen met Wouter Vingerhoed schreef, gaat over het najagen van dromen en hoe dit soms kan tegenvallen. Het is opmerkelijk hoe Blanks door zijn eeuwig enthousiasme erin slaagt om de ietwat trieste boodschap helemaal te doen vergeten. “oh no” is een typisch indiepopnummer, waarbij stilzitten quasi onmogelijk wordt. Het lied zit redelijk eenvoudig in elkaar, al is er niet veel extra nodig. Toch kan het einde wel nogal abrupt overkomen. Hij kon gerust nog tientallen seconden blijven doorgaan zonder dat het zou vervelen, maar hier houdt hij het liever kort en krachtig.

Blanks heeft inmiddels meermaals bewezen dat hij boordevol talent zit, al blijft zijn geheime recept toch wel zijn aanstekelijke enthousiasme en zijn passie voor muziek. Met wat geluk kunnen we hem op 7 mei 2021 in de Vooruit in Gent terug live aan het werk zien. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Carpool Tunnel - Bloom (★★★): Fijne achtergrondmuziek voor een bescheiden barbecue

De Californische groep Carpool Tunnel zal in de lage landen nog niet meteen veel belletjes doen rinkelen, ook al hebben ze sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote…
AlbumsRecensies

Tenfold - Reply to All (★★★½): Antwoord op muzikale voorbeelden

Zes jaar na haar debuut-ep komt dan eindelijk Tenfolds eerste echte album uit. Singer-songwriter Tineke Hussaarts heeft de mensen om haar heen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.