Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanks – “oh no”

Blanks

Simon de Wit, beter bekend als Blanks, tovert met “Oh no” alweer een nieuwe hit uit zijn hoed. De 23-jarige Nederlander staat vooral bekend als een artiest die graag hedendaagse muziek in een ouder jasje steekt. Blanks kende zijn doorbraak dan ook na zijn eigen eighties versie van “Better Now” van Post Malone. Op zijn YouTubekanaal zijn ‘Styleswap’ en ‘One Hour Song challenges’ inmiddels uitgegroeid tot vaste series. Het muzikale wonder schrijft daarnaast ook nog eigen nummers en daarvan is “oh no” het recentste. 

De single, die hij samen met Wouter Vingerhoed schreef, gaat over het najagen van dromen en hoe dit soms kan tegenvallen. Het is opmerkelijk hoe Blanks door zijn eeuwig enthousiasme erin slaagt om de ietwat trieste boodschap helemaal te doen vergeten. “oh no” is een typisch indiepopnummer, waarbij stilzitten quasi onmogelijk wordt. Het lied zit redelijk eenvoudig in elkaar, al is er niet veel extra nodig. Toch kan het einde wel nogal abrupt overkomen. Hij kon gerust nog tientallen seconden blijven doorgaan zonder dat het zou vervelen, maar hier houdt hij het liever kort en krachtig.

Blanks heeft inmiddels meermaals bewezen dat hij boordevol talent zit, al blijft zijn geheime recept toch wel zijn aanstekelijke enthousiasme en zijn passie voor muziek. Met wat geluk kunnen we hem op 7 mei 2021 in de Vooruit in Gent terug live aan het werk zien. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Far Caspian - "Sun Room"

Eind vorig jaar bracht Far Caspian hun langverwachte debuutalbum uit. In het Verenigd Koninkrijk speelt de band uit Leeds al enkele jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Priestgate - "Eyes Closed for the Winter"

De Britse band Priestgate zag ruim twee jaar geleden het muzikale levenslicht. Debuutsingle “NOW” werd her en der al opgepikt, maar het…
AlbumsRecensies

Maddie Moon – A Place for Emotional Humans (★★★½): Dromerige smeekbede om liefde

De opkomende Venezolaanse artieste Maddie Moon brengt drie weken na de release van haar single “my boy” meteen haar debuut-ep A Place…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.