Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanks – “Nobody Knows”

Met zijn ‘One Hour Song Challenge’ en ‘StyleSwap’ video’s werd Blanks, artiestennaam van Simon de Wit, bekend op YouTube waar hij allerlei muzikale video’s post. In 2018 brak hij zo ook door met zijn versie van “Better Now” van Post Malone en sinds 2019 schrijft hij ook zijn eigen muziek. Ondertussen heeft hij 2 ep’s, een album en heel wat singles uitgebracht. De artiest brengt popmuziek waarin hij duidelijk zijn liefde voor eighties-muziek laat horen. Ook live kon Blanks zichzelf al goed bewijzen, zo was hij onder andere vorig jaar te zien in het Nederlandse programma ‘Beste Zangers’ en ging hij ook al enkele keren op tour. Volgende week speelt hij drie maal het voorprogramma voor Pommelien Thijs in een telkens uitverkochte Roma en ook later dit jaar gaat hij op Europese tour. Daar zit jammer genoeg geen tussenstop in België bij, maar wat we vandaag wel krijgen is de nieuwe single “Nobody Knows”.

Voor deze nieuwe gaat Blanks volledig uit zijn comfortzone. De energieke popmuziek die we van hem gewoon zijn maakt dit keer plaats voor een meer ontspannen sfeer. Ook horen we de Wit voor het eerst rappen. Tijdens de refreinen worden die rapexperimenten dan weer vervangen door zijn zangstem en bloeit het nummer ook veel meer open. Ondanks dat we “Nobody Knows” nooit eerder hoorden, geeft het nummer ons een nostalgisch gevoel. Dat zou misschien deels te maken kunnen hebben met de aanwezige Twenty One Pilots-invloeden. Ondanks de niet echt vrolijke teksten, brengt “Nobody Knows” de perfecte ontspannen sfeer met zich mee voor deze hete zomerdagen. Een beter moment voor deze release was er dus alvast niet.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsFeaturesRecensies

Taylor Swift - The Tortured Poets Department (★½): Dagboek van een tienermeisje met een gebroken hart

Taylor Swift, ofwel heb je ze op een gouden sokkel staan, ofwel kan je ze niet uitstaan. Swifties vinden haar teksten geniaal,…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.