Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “Teardrops”

© CPU – Bert Savels

Bring Me the Horizon is terug van nooit echt weggeweest, maar voor veel metalcorefans moet hun afwezigheid een stuk langer aangevoeld hebben. amo en Music to listen to…, die vorig jaar verschenen, zetten namelijk volop in op een synthetischer geluid dat in eerder werk veelal voor wat achtergrondtextuur zorgde. Ook interessant, vonden we, maar voor het nieuwe vierdelige project Post Human worden de gitaren terug bovengehaald, en daar kunnen we natuurlijk ook niet over klagen. Singles “Parasite Eve” en “Obey” (die laatste in samenwerking met Yungblud) lieten al een sterke indruk na, en vandaag is het nog snel tijd voor een derde.

“Teardrops” opent met staccato beats en dissonante melodieën. Al snel wordt een loeiharde riff ingezet, zoals we inmiddels al van deze nieuwe iteratie van Bring Me the Horizon gewend zijn. Het nummer klinkt als een fusie van het coherente lawaai van Sempiternal en de aanstekelijke elektronica van amo. Wij hielden eerlijk gezegd van beide geluiden, maar we zien ook fans die die mening niet deelden het ‘The emptiness is heavier than you think!’ van het refrein probleemloos meebrullen. De strofes zijn niet even overweldigend, maar binden het geheel mooi samen.

De genialiteit van “Parasite Eve” kan het vijftal niet overdoen, maar verder heeft Bring Me the Horizon wederom een steengoed nummer afgeleverd dat ons enorm doet uitkijken naar het eerste deel van de Post Human-reeks. De compacte nieuwe plaat, die de ondertitel Survival Horror kreeg, verschijnt op 30 oktober.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

22 oktober 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief