Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (12 oktober – 18 oktober)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Middle Part – “Heartbeat”

Brooklyn heeft een nieuwe indiepopdarling en hij luistert naar de naam Middle Part. Met een handvol singles trok hij de aandacht van heel wat luisteraars over de hele wereld en ook zijn nieuwe single “Heartbeat” valt in de smaak. Een vaste formule of geluid heeft Middle Part niet en net dat zorgt steeds weer voor een verrassende luisterbeurt. Met “Heartbeat” is hij er alvast in geslaagd om een zeer doordachte popsong te creëren, die halfweg een toffe wending neemt. Ons hart gaat alvast sneller staan van zo veel talent!

grouptherapy. – “watercolor.”

Los Angeles heeft al heel wat muziekcollectieven voortgebracht en met grouptherapy. staat er een nieuw veelbelovend talenthub klaar. Naast het maken van muziek, houdt zich de groep ook bezig met het produceren van muziek voor andere artiesten en het maken van videoclips. Deze week rukten ze echter uit met een eigen release in de vorm van het nummer “watercolor.”. Het vierkoppige collectief brengt ons met het nummer helemaal in hun laidback vibe en dat smaakt overduidelijk naar meer.

YDE – “Stopped Buying Diamonds”

Nog geen muziek hebben uitgebracht en toch al bij een groot platenlabel getekend staan, het is een scenario waar veel jonge muzikanten van dromen. Voor de zeventienjarige YDE is het de werkelijkheid en dat brengt haast vanzelfsprekend grote verwachtingen met zich mee. De Australische belofte slaagt er met haar debuutsingle “Stopped Buying Diamonds” in deze moeiteloos in te lossen. De popsong blijft hangen en wordt naar een hoger niveau getild door een aantal onverwachte gitaarriffs. Een debuut waarmee ze meteen de lat hoog legt voor wat nog zal komen!

BADGERS – “Why Am I Your Only Friend?”

Een week zonder een band van Down Under in deze lijst? Onmogelijk! Garagerockers BADGERS komen uit Melbourne en hebben met Michael Badgers een ervaren frontzanger, die als producer van King Gizzard & the Lizard Wizard, Amyl & the Sniffers en SONS al heel wat faam heeft opgebouwd. In zijn nieuwe project laat hij zich flankeren door drie dames en dat levert onvervalste garagerock op. “Why Am I Your Only Friend?” is een razende tornado van ruige riffs en rasperige vocalen op het scherpste van de snee. Afgaande op dit nummer zal het niet meer lang duren voor iedereen hen als vriend wilt hebben!

Drama Dolls – “Sometimes You Gotta Be a Bitch”

Ze mogen misschien niet meer de jongsten zijn, maar hun jeugdigheid is Drama Dolls nog steeds niet verloren. De band werd in een winterse nacht in Los Angeles in het leven geroepen door Doc Egg, TKO en Scrambles. Dat het drietal humor heeft, bewijzen ze op hun nieuwe worp “Sometimes You Gotta Be a Bitch”, maar tegelijk steken ze met hun energieke punk de hele keet in de fik. Drama Dolls steekt naar het einde toe zelfs nog een tandje bij en krijgt ons zo helemaal mee!

Dansen Dansen

Reinier Zonneveld – “I Can’t Sleep”

Heeft Reinier Zonneveld nog een introductie nodig? De Nederlander was de afgelopen jaren dé sensatie in de technoscene en scoorde echte ravehits met nummers als “Move Your Body to The Beat”, “Hard Gaan” en “Inferno”. De duistere beats dreunen ons ook op zijn nieuwe “I Can’t Sleep” om de oren en brengen ons helemaal in trance. Draai die volumeknop maar naar boven en tover je woonkamer om in een ravebunker!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.