Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single G-Eazy – “Hate the Way” (feat. blackbear)

Gerald Earl Gillum, die door het leven gaat als G-Eazy, is al enkele jaren niet meer weg te denken uit de rapindustrie. De Amerikaan kreeg het in 2014 voor elkaar om zijn album These Things Happen naar de derde plaats te tillen in de Billboard 200. Na het uitbrengen van een gloednieuwe plaat eerder dit jaar, die de naam Everything’s Strange Here kreeg, komt de singer-songwriter nu op de proppen met een samenwerking met blackbear. Ook deze laatste lanceerde dit jaar zijn nieuwste album everything means nothing. De rappers hebben ontegensprekelijk hard gewerkt de voorbije periode.

We zijn ondertussen gewend van G-Eazy dat hij experimenteert met rap en pop, en deze genres samengooit tot er een gezond evenwicht ontstaat. “Hate the Way” bevestigt dit nogmaals. Zijn karakteristieke woorden worden ondersteund door een relatief kalme, muzikale maatslag. In de intro horen we even wat gitaar, waarna de rustige beat de rest van het nummer op zich neemt. De tekst vormde zich overduidelijk vanuit gevoelens die we allemaal wel eens ervaren, maar waar we niet altijd mee naar buiten durven komen. De steun die de rappers willen bieden met hun muziek, kun je doorheen het lied sterk voelen. Meer bepaald hebben ze het over slechte relaties waar beide mannen in het verleden mee hebben geworsteld.

De dalende populariteit van G-Eazy kan met dit lied misschien wel terug opgekrikt worden. Op een nieuw album van beide rapfenomenen zullen we wel nog even moeten wachten. G-Eazy en blackbear brengen “Hate the Way” aanstaande woensdag voor het eerst op een exclusief virtueel concert vanuit het Hollywood Roosevelt Hotel.

G-Eazy: Facebook / Blackbear: Facebook

17 oktober 2020

About Author

Kiara De Vos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief