Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise – “Trial”

Er waait een frisse wind door Calva Louise. Het Britse rocktrio heeft de afgelopen jaren stevig aan zijn geluid gesleuteld en dat is ook Johnny Stevens van Highly Suspect niet ontgaan. Hij nodigde hen uit om het voorprogramma te verzorgen van het Europese luik van de MCID Tour en tekende Calva Louise even later zelfs op zijn eigen label FRKST Records. Die nieuwe impulsen vertalen zich in een uiterst ambitieuze band die nog meer de muzikale grenzen begint op te zoeken. Met “Trial” is er nu een eerste release op het nieuwe label en dat is er eentje waarin de rockgeluid je om de oren vliegt.

Calva Louise gebruikt al langer elektronische elementen om hun geluid van de nodige grootsheid te voorzien, maar op “Trial” gaat de groep nog een stapje verder. Ook de gitaarversterkers worden helemaal opengedraaid en dat levert een snoeistrakke rocksong op die voorzien is van veel pathos en gewichtigheid. De vocalen van frontzangeres Jess zijn zeer krachtig en dat is ook nodig om boven al dat geweld bovenuit te steken. Calva Louise heeft in al die jaren nog meer aan kracht gewonnen en overtuigt met “Trial” zodanig hard dat we hopen dat er snel een nieuwe ep verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

16 oktober 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief