Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise – “Trial”

Er waait een frisse wind door Calva Louise. Het Britse rocktrio heeft de afgelopen jaren stevig aan zijn geluid gesleuteld en dat is ook Johnny Stevens van Highly Suspect niet ontgaan. Hij nodigde hen uit om het voorprogramma te verzorgen van het Europese luik van de MCID Tour en tekende Calva Louise even later zelfs op zijn eigen label FRKST Records. Die nieuwe impulsen vertalen zich in een uiterst ambitieuze band die nog meer de muzikale grenzen begint op te zoeken. Met “Trial” is er nu een eerste release op het nieuwe label en dat is er eentje waarin de rockgeluid je om de oren vliegt.

Calva Louise gebruikt al langer elektronische elementen om hun geluid van de nodige grootsheid te voorzien, maar op “Trial” gaat de groep nog een stapje verder. Ook de gitaarversterkers worden helemaal opengedraaid en dat levert een snoeistrakke rocksong op die voorzien is van veel pathos en gewichtigheid. De vocalen van frontzangeres Jess zijn zeer krachtig en dat is ook nodig om boven al dat geweld bovenuit te steken. Calva Louise heeft in al die jaren nog meer aan kracht gewonnen en overtuigt met “Trial” zodanig hard dat we hopen dat er snel een nieuwe ep verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1592 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Tiranito"

Harde gitaren uit het Verenigd Koninkrijk… Als je Dansende Beren een beetje volgt, weet je dat er daar geen gebrek aan is….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strange Bones & Calva Louise - "Nine Lives"

Heb jij je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als twee bombastische bands als Strange Bones en Calva Louise hun krachten bundelen?…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise - "I Wish"

Voor elektropop met een stevige hoek af, moet je bij het Britse Calva Louise zijn. En als we een stevige hoek zeggen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.