Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Birdy – “If This Is It Now”

© CPU – Joost Van Hoey

Met een stem van een nachtegaal dartelde de Britse Birdy voor het eerst neer in 2011. Toen deed ze dat met een hele reeks covers, maar ondertussen brengt ze al jaren lang eigen nummers uit. Zo kregen we eerder dit jaar al “Open Your Heart” en “Island Lights“. Op 6 november verschijnt er een ep en dat na een muzikale pauze van vier jaar. Piano Sketches is slechts het begin, want volgend jaar zou er een vierde langspeler komen. Voorgaande singles waren allebei mooie pianoballades, dus we kijken al uit naar wat Birdy nog te bieden heeft.

“If This Is It Now” is niet alleen een droevige titel, maar ook de muziek is vanaf de eerste seconde emotioneel. Birdy wenst een ex-geliefde het beste en hoopt dat die niet op een slechte manier aan haar terugdenkt. De tekst gaat gepaard met ingetogen muziek en wordt ook door een rustige stem gebracht. Opnieuw krijgen we slechts een piano en Birdy te horen, waardoor het geheel heel puur en breekbaar aanvoelt. Door een ballade als deze kijken we alleen maar meer uit naar die ep.

Piano Sketches verschijnt op 6 november. De naam en releasedatum van het daaropvolgende album zijn nog niet bekend.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

16 oktober 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief