Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Birdy – “Open Your Heart”

Er zijn van die artiesten die hun carrière weten te starten dankzij een cover van een ander bekend nummer. Bij Birdy was dat het geval met “Skinny Love“. Het ging bij momenten zelfs zo ver dat sommigen durfden vergeten dat het eigenlijk oorspronkelijk van Bon Iver is. Sindsdien bloeide de zangeres met Belgische roots open en bracht ze reeds drie albums uit. Het laatste dateert alweer van 2016 en wist ook niet meer zoveel potten te breken. Tijd om te herbronnen dus, en dat deed ze. Volgend jaar zou er een gloednieuw album van de zangeres volgen, maar vandaag krijgen we met “Open Your Heart” een eerste voorsmaakje van een ep die op 6 november van dit jaar verschijnt. Piano Sketches dient als hongerstiller tot het album er eindelijk komt.

Die piano is al van bij het begin prominent aanwezig op “Open Your Heart”. Het is nog eens een breekbaar nummer geworden waarbij alle overbodige ballast overboord werd gegooid en enkel Birdy en haar piano de aandacht opeisen. De ballade toont nog maar eens waarom de sterkte van Birdy’s muziek in haar stem zit. Ze gaat heel hoog en weet zo tot in het diepst van je hart te geraken. De boodschap die ze uitspreekt komt hierdoor oprecht over en we moeten dan ook geen twee keer nadenken om ons hart te openen voor Birdy. Voor het eerst sinds 2016 is er nieuwe muziek van Birdy, maar het was veel langer geleden dat ze nog eens zo oprecht voor de dag kwam. Dat doet uitkijken naar de ep op 6 november!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

4 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief