Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Birdy – “Island Lights”

© CPU – Joost Van Hoey

Ondanks dat Birdy haar carrière in gang zette met een reeks covers, wist de Britse muzikante ook met haar eigen nummers al wat aandacht te trekken. Zo heeft het in 2013 uitgebrachte “Wings” nog steeds een speciaal plekje in ons hart en zingen we ook het refrein van “Keeping Your Head Up” na vier jaar nog steeds zonder problemen mee. Jasmine van den Bogaerde, zoals het vogeltje echt heet, bracht recentelijk met “Open Your Heart” voor het eerst in enige tijd een nieuw lied uit. Ze kondigde eveneens een vierde album aan dat begin volgend jaar zou verschijnen. Om het wachten te verzachten brengt Birdy op 6 november een al een ep uit.

Net zoals op “Open Your Heart” staat ook op “Island Lights” de piano in de spotlight. Met slechts die piano en de herkenbare stem van Bridy houdt de muzikante het ook deze keer sober. Toch lijkt er niets te ontbreken, aangezien de intimiteit van het lied aanvoelt als een edelsteen. De prachtige pianoballade kaart aan dat er vooruitgang zou moeten worden geboekt, maar niets lijkt te veranderen. Gaat dit over een relatie die eigenlijk ten einde is, of moeten we het groter zien? Birdy zag het in ieder geval wel groots, want “Island Lights” is goed voor maar liefst vierenhalve minuut en dat zonder saai te worden. Na Beautiful Lies lijkt Birdy terug te keren naar de meer ingetogene muziek. We zijn in ieder geval benieuwd naar de toekomst.

Op 6 november verschijnt Piano Sketches. Begin volgend jaar zou er ook een langspeler volgen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

25 september 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief