banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “SLEEPS SOCIETY”

© CPU – Matthias Engels

While She Sleeps zorgde het afgelopen etmaal voor een kleine schokgolf bij hun fans, door aan te kondigen dat ze een persconferentie gingen houden over de toekomst van de band. Menig fan vreesde slecht nieuws, maar niets is minder waar. De band uit Sheffield heeft namelijk besloten om ‘Sleeps Society’ op te richten: een soort van abonnementsvorm op exclusieve evenementen, merchandising en content die de band zelf voorziet. De handen uit de mouwen steken tegen de desastreuze gevolgen van de coronacrisis dus, al had het wat ons betreft heel wat minder dramatisch aangekondigd mogen worden.

Om hun boodschap kracht bij te zetten, sturen de Sleeps Bros ook een nieuw nummer de wereld in. “SLEEPS SOCIETY” is muzikaal volledig volgens het recept van SO WHAT? samengesteld: een brutale schreeuwerige intro, groots opengeklapt refrein en een breakdown die met elektronisch geluid à la The Prodigy wordt aangevuld. Tekstueel is “SLEEPS SOCIETY” een protestsong tegen het (non-)beleid dat in Groot-Brittannië wordt gevoerd om de muzieksector in leven te houden. Ook het nukkige verdienmodel van de muzieksector wordt beargumenteerd door flink door te trappen op de streamingdiensten. Wat ons betreft is het nummer een beetje te veel het slachtoffer geworden van de boodschap die de Britten ermee duidelijk wilden maken.

THE SLEEPS SOCIETY zal ook de naam van het nieuwe album zijn dat de metalcoreband op 16 april 2021 uitbrengt.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

While She Sleeps - SLEEPS SOCIETY (★★★½): Freemium metalen

Het is inmiddels twee jaar geleden dat While She Sleeps nog over het Kanaal kwam met nieuw werk, en dan weet je…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "NERVOUS" (feat. Simon Neil)

Als je als metalcoreband mee wil zijn in 2021, moet je features aan je album toevoegen. Concreter is het blijkbaar ook verplicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.