Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv ft. Anne-Marie – “Fuck, i’m lonely”

© CPU – Bert Savels

Het tij lijkt definitief gekeerd voor Ari Leff, die we beter kennen als Lauv. Geen lege zalen meer – daar kreeg hij in zijn high school-periode wel eens mee te maken – wel een ster die rijzende is in de popwereld. Het zit nog fris in ons geheugen, maar toch is het al van 2017 geleden dat Lauv de internationale hitlijsten bestormde met zijn single “I like me better”. Inmiddels rijgt hij de prestigieuze samenwerkingen aan elkaar. Vandaag kan het rijtje bestaande uit Julia Michaels en Troye Sivan aangevuld worden met Anne-Marie, die we bovendien in augustus op Pukkelpop aan het werk kunnen zien.

Ook met zijn nieuwste single “Fuck, i’m lonely” toont Lauv dat zelfs het gevoel van eenzaamheid beter klinkt in een luchtig popjasje. De huidige trend wordt duidelijk voortgezet; Lauv is niet de eerste en zeker niet de laatste die relatief duistere gevoelens omzet in popnummers. Het voorbeeld bij uitstek hierin is natuurlijk Billie Eilish.

Met een beat die zich meteen in je hoofd nestelt, is “Fuck, i’m lonely” een ultieme zomerhit. Hoewel Lauv over zijn eenzaamheid zingt, is de Amerikaan op zijn nieuwe single niet alleen. Voor het nodige contrast moeten we bij Anne-Marie zijn. Zij is net als Lauv een steeds groter wordende naam in de popwereld en maakt heel wat radiovriendelijke nummers, waar “Fuck, I’m lonely” niet voor moet onderdoen. De stemmen van Lauv en Anne-Marie blenden heel mooi, maar beide weten toch hun eigenheid te behouden. ‘It’s been me, myself and I’, weerklinkt over een instrumentale partij die eerder vrolijkheid impliceert.

Op 30 oktober komt Lauv naar België voor een show in onze geliefde AB. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathan Dawe – “Way Too Long" (feat. Anne-Marie & MoStack)

De Britse DJ Nathan Dawe heeft de handen ineengeslagen met singer-songwriter Anne-Marie en rapper MoStack om een nieuw nummer uit te brengen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anne-Marie, KSI & Digital Farm Animals - "Don't Play"

Anne-Marie werd een hele tijd gezien als de nieuwe grote popheadliner. Het zat dan ook serieus mee voor de Britse zangeres: van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "2021"

Lauv heeft wellicht enkele goede voornemens voor het nieuwe jaar, waartoe ook het maken van nieuwe muziek gerekend kan worden. Eigenlijk zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.