Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Stevie Wonder – “Can’t Put It in The Hands of Fate” (feat. Rapsody, Cordae, Chika & Busta Rhymes) & “Where Is Our Love Song” (feat. Gary Clark Jr.)

Gisteren maakte soullegende Stevie Wonder enkele opmerkelijke aankondigingen. Na vijftien jaar niets uit te brengen (maar wel te touren) maakte de zeventigjarige Amerikaan in een videoboodschap bekend dat hij opnames klaar had om uit te brengen. Deze zouden voor het eerst niet op Motown verschijnen, maar op zijn eigen nieuwe label So What the Fuss Records, onderverdeeld bij Republic Records onder Universal Music Group. Gezien hij al op zijn elfde bij Motown tekende, is dat toch opvallend. Ondanks zijn visuele beperking loste de zanger doorheen zijn carrière en vooral in midden jaren zeventig de ene hit na de andere. Ongeacht hoeveel prijzen hij op mocht strijken, bleef Wonder steeds zijn bescheiden zelf, wat resulteerde in immer aangename muziekstukjes. Ook zijn politiek engagement blijft hij volhouden, vooral in verband met burgerrechten. De opbrengsten van het nieuwe “Where Is Our Love Song” gaan namelijk naar de liefdadigheidsorganisatie Feeding America.

Voor “So What The Fuss“, de eerste single van zijn vorige album, werkte hij samen met En Vogue en Prince. Anderhalf decennium later is er weer een resem gastmuzikanten van de partij, waaronder zelfs zijn vijf eigen kinderen. “Can’t Put It in The Hands of Fate” begint met groovy slagwerk en vocals die je precies op een protest van Black Lives Matter zou kunnen horen. Na een minuut neemt Stevie’s kenmerkende sound het abrupt over. Ondanks dat de beat wel doorloopt, is er toch een contrast tussen de confronterende stijl van de hiphop en Wonders terughoudende soul. Het lijkt ons een wat vluchtig overwogen protestnummer, dat ergens toch wel charmes heeft. Wonders stem klinkt nog steeds wonderlijk, wat we niet verwacht hadden. “Where Is Our Love Song” is een nummer dat mooier in zijn repertoire zal staan. Blijkbaar zijn de eerste noten van deze retrobalade geschreven in 1968. Met een sitar, akoestische gitaar en slagwerk van objets trouvés heeft het nummer inderdaad een summer of love-gevoel. Wonder had het in zijn videoboodschap verder nog over een nieuwe ep genaamd Can’t Put It In the Hands of Fate en zijn 24ste album Through the Eyes Of Wonder, maar wanneer die uitkomen, willen wij ook wel weten!

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – "Sweet Sounds Of Heaven” (feat. Stevie Wonder & Lady Gaga)

Een introductie van The Rolling Stones is wellicht enkel voor een dove huismus noodzakelijk. De band ontstond meer dan zestig jaar geleden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.