Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Anderson .Paak – “JEWELZ”

© CPU – Lies Borgers

De bezige bij met de breedste glimlach uit de muziekwereld slaat weer toe! Anderson .Paak weet van geen ophouden en heeft na “Lockdown” en “CUT EM IN” nog maar eens een nieuwe single op de wereld losgelaten. Stilzitten behoort dus duidelijk niet tot Andy’s woordenboek, maar echt helemaal nieuw kunnen we “JEWELZ” niet noemen. Al bijna een half jaar geleden postte de Amerikaan een preview van de single op zijn social media en sindsdien bleven zijn fans smeken naar een release. Vandaag is het wachten dus eindelijk voorbij. Of de single een voorbode is van alweer een nieuw album – ze verschijnen aan de lopende band bij .Paak – is nog onduidelijk. Wat we wel zeker weten is dat er met Timbaland opnieuw een bekende naam achter de knoppen zat voor dit nummer.

We zullen met de deur in huis vallen: “JEWELZ” is een beetje een vreemd nummer. Niet omdat het niet binnen Andy’s discografie past, maar omdat het versneld werd. We steken van wal met een funky, catchy gitaarsample waarna .Paaks herwerkte en versnelde stem erbij komt. De samples in combinatie met de baslijnen, beats en dromerige elektronica zorgen wel voor een lekker zwoele sfeer, maar het is gek genoeg de rapper zelf die de vreemde eend in de bijt is. Alles zit wel goed in elkaar en wat de Amerikaan zingt klinkt niet verkeerd; we snappen alleen niet waarom hij voor dit bevreemdende stemeffect koos. Als Anderson .Paak het gewoon normaal had gehouden zou “JEWELZ” veel beter klinken dan het nu doet. Van deze versie kunnen we echter niet voor de volle honderd procent genieten.

De videoclip van “JEWELZ” verschijnt morgenavond via Footlocker.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

6 oktober 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief