Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Anderson .Paak – “Lockdown”

© CPU – Lies Borgers

Toen we de titel van Anderson .Paaks laatste creatieve uitspatting zagen, moesten we toch even slikken. “Lockdown” leek op weg om de zoveelste quarantainesong te worden, een concept dat al een tijd ver over datum is. Gelukkig kregen we meer dan dat op ons bord geserveerd. Anderson was de afgelopen weken een actieve speler in de protesten tegen buitenproportioneel geweld en racisme bij de politie. Dit deed hij vooral door zijn social mediaplatformen te gebruiken, maar hij ging ook een aantal keer de straten van Los Angeles op. Hij bundelt zijn observaties en bedenkingen samen in een single die hij nu op ons loslaat.

De man met ‘the best teeth in the game’ gebruikte ook voor deze boodschap zijn gekende recept: een smaakvolle mix van funk, hiphop en soul waarbij je onmogelijk stil kan blijven zitten. Toch voel je dat de toon melancholischer is dan normaal. Orgelriffs zijn subtieler, gitaarlijnen minder uitgesponnen en ook Andersons vocals zijn meer ingetogen dan we van hem gewend zijn. Op de track beschrijft de 34-jarige zanger de sfeer en incidenten op de protesten. Onder andere het geweld tegen betogers, interventies van undercoveragenten en winkelplunderingen komen aan bod. De tekst wordt bewust zo luchtig mogelijk gehouden, maar het spreekt voor zich dat het onderwerp van deze track zwaar is, zelfs door de roze bril van Cheeky Andy. Ook al is “Lockdown” muzikaal noch thematisch een radicale track, zet Paak mede dankzij de laagdrempeligheid een sterke protesttrack neer.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 juni 2020

About Author

Antoon Derijcke Soms Blue, Altijd Pink.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief