Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Big Push – “Sweet Little Lady”

In het verleden werd al meerdere malen bewezen dat buskers het wel eens ver kunnen schoppen. Artiesten zoals Tash Sultana en Passenger baanden zich als straatmuzikanten een weg naar internationale publiciteit. Hoewel deze roem voor The Big Push misschien nog niet onmiddellijk binnen handbereik ligt, ziet de weg er wel veelbelovend uit. Dit viertal uit Brighton produceert authentieke, Britse rock ‘n’ roll met een aanstekelijke popfactor. Hun straatoptredens behalen op YouTube tot miljoenen weergaven en laat dit nu net de manier zijn hoe deze jongens op slechts een jaar tijd een aanzienlijke fanbase verwierven. Voor de lockdown speelden ze als hoofdact de O2 Academy Islington. Ondertussen lanceerden ze een aantal singles waarvan “Sweet Little Lady” de nieuwste is.

“Sweet Little Lady” is opnieuw een nummer dat gemaakt is om mee te brullen. Dankzij de tekstuele eenvoud hier wordt dat een makkie. The Big Push heeft de gewoonte om hun nummers klein te beginnen en groots te eindigen. Ook hier is dat het geval. Openen doet deze single met een basgitaar die het voortouw neemt. Iets later valt de achtergrondzang in met een gehum dat een wederkerend element doorheen deze single wordt. Ren voorziet het nummer verder van ruwe zanglijnen en brengt deze met een heerlijk accent à-la-Sting. Naar het einde is het aan een reeks blaasinstrumenten om het nummer af te sluiten. En blazen doen ze.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

46 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sting, Novastar, Mauro Pawlowski & Emmy d'Arc @ Gent Jazz: Rond de vinger van Sting gewonden

Gent Jazz probeert al sinds 2019 Sting op hun podium te krijgen en nu is dat eindelijk gelukt. Vooraleer de Brit het…
AlbumsRecensies

Stereophonics - Oochya! (★★½): Pijnlijk langdradig

In 1997 stond de britpop op z’n hoogtepunt; Oasis kroonde zich met het megalomane Be Here Now tot de koning van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swedish House Mafia - "Redlight" (feat. Sting)

Er zijn soms zo van die samenwerkingen die je in de verste verte niet ziet aankomen. Wel, vandaag krijgen we er nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.