Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Big Push – “Sweet Little Lady”

In het verleden werd al meerdere malen bewezen dat buskers het wel eens ver kunnen schoppen. Artiesten zoals Tash Sultana en Passenger baanden zich als straatmuzikanten een weg naar internationale publiciteit. Hoewel deze roem voor The Big Push misschien nog niet onmiddellijk binnen handbereik ligt, ziet de weg er wel veelbelovend uit. Dit viertal uit Brighton produceert authentieke, Britse rock ‘n’ roll met een aanstekelijke popfactor. Hun straatoptredens behalen op YouTube tot miljoenen weergaven en laat dit nu net de manier zijn hoe deze jongens op slechts een jaar tijd een aanzienlijke fanbase verwierven. Voor de lockdown speelden ze als hoofdact de O2 Academy Islington. Ondertussen lanceerden ze een aantal singles waarvan “Sweet Little Lady” de nieuwste is.

“Sweet Little Lady” is opnieuw een nummer dat gemaakt is om mee te brullen. Dankzij de tekstuele eenvoud hier wordt dat een makkie. The Big Push heeft de gewoonte om hun nummers klein te beginnen en groots te eindigen. Ook hier is dat het geval. Openen doet deze single met een basgitaar die het voortouw neemt. Iets later valt de achtergrondzang in met een gehum dat een wederkerend element doorheen deze single wordt. Ren voorziet het nummer verder van ruwe zanglijnen en brengt deze met een heerlijk accent à-la-Sting. Naar het einde is het aan een reeks blaasinstrumenten om het nummer af te sluiten. En blazen doen ze.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

40 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Paul Weller - Fat Pop (★★★½): Nog steeds even stijlvol

Paul Weller is één van de officieuze ambassadeurs van de klassieke Britse popcultuur. De zestiger is dan ook al enkele decennia actief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.