Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters – “Hurdles”

Wie zich Record Store Day 2019 nog voor de geest kan halen, zal zich heel misschien nog de samenwerking tussen Wallace Vanborn en Paceshifters herinneren. Hun gedeelde 10” werd een Belgisch-Nederlands onderonsje, waarbij er enkel winnaars uit de bus vielen. Een goed jaar later is Paceshifters daar eindelijk opnieuw en dit met “Hurdles”, een single die als voorbode dient voor hun nieuwe plaat die ergens volgend jaar verschijnt. Naast die eerdergenoemde 10″ split is er ook nu sprake van Belgische inmenging, want de plaat werd niet alleen opgenomen in België, ze is ook nog eens geproducet door Ian Clement van jawel, Wallace Vanborn.

Welke richting dat gloednieuw plan exact inslaat is na één single slechts deels duidelijk, maar het klinkt alvast veelbelovend. Het valt op dat Paceshifters de meer melodieuze kant van hun mogelijkheden opzoeken, zonder het gezicht van rockband te verliezen. “Hurdles” is een heerlijk luisterbaar nummer, die op geen enkel moment doet vervelen. Na vier albums en tien jaar van non-stop toeren, zullen hindernissen het drietal niet vreemd zijn, maar deze nieuwe single bezitten ze de mogelijkheden om veel van die toekomstige hindernissen te overwinnen.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Endlingr - "Rauchblau"

Wat krijg je wanneer je stonerrock met jazzrock laat botsen? Een ruwe brok psychedelische scape-rock, zoals Endlingr het zelf graag noemt. De…
LiveRecensies

Trixie Whitley @ De Roma: Eind goed, al goed

Na een kleine tour door Europa en eigen land afgelopen winter was het tijd om terug te keren naar De Roma met…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Wallace Vanborn: ‘We vervallen steeds vaker in zwart-witdenken’

Vijf jaar na hun laatste plaat kwam het Gentse Wallace Vanborn afgelopen herfst met een succesvolle opvolger aandraven. A Scalp for the…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.