Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faces on TV – “What Love Means (Show Me)”

© Billie Leyers

Jasper Maekelberg, muziekproducent extraordinaire, komt vandaag met een nieuwe ep! Wat fijn om alweer wat nieuw werk te kunnen ontdekken van een van de meest invloedrijke Vlaamse artiesten van de voorbije jaren. Dat dachten we althans tot we een blik op de inhoud wierpen; “Womba”, “Time After Time”, “Keep Me Close” en “Loser” komen ons namelijk verdacht bekend voor. We hebben er even moeten over nadenken, maar kwamen uiteindelijk met een theorie: zou het misschien kunnen dat het hier slechts om een verheerlijkte singlescollectie gaat?

Er is evenwel nog ruimte voor één onuitgebracht nummer, “What Love Means (Show Me)”, waar we bij deze dan maar een recensie op zich aan wijden. Het is een schaamteloos zwoele slow jam met beweeglijke synthlijnen en seductieve zang, een werkveld waarin de man zijn sterktes al bewees op Night Funeral. Als we ons echter even een personage in deze verhaallijn wanen, dan denken we dat Maekelberg ons ironisch genoeg makkelijker richting de slaapkamer zou kunnen leiden met “Womba”; uiteindelijk klinkt dit namelijk iets te derivatief om echt te blijven hangen. Sfeervol is het allemaal zeker, maar gezien het niveau van zijn eerdere werk hadden we op meer gehoopt dan alleen een prettige bovenlaag.

Als de immer veranderlijke tijden van pandemie het toelaten, valt Faces on TV dit najaar te bezichtigen in het partijonafhankelijke kunstencentrum Vooruit (10 november), de Ancienne Belgique (11 november) en Trix (20 november).

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

162 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faces on TV - "Keep Me Close"

Wie Faces on TV al live zag, kan het bevestigen: Jasper Maekelberg is een echte performer! Zowel met als zonder band slaagt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski - "Always Someone"

Net zoals het nummer zelf vallen we meteen met de deur in huis. Wie voor z’n zomerse playlist nog een dromerig, zonnig…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dranouter organiseert zomersessies met o.a. Portland, Faces on TV & Absynthe Minded

Dat Dranouter elk jaar groter en groter wordt, moet voor weinig verbazing zorgen. Het festival wist vorig jaar headliners zoals The Kooks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.