Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single monokimono – “Sleutelbos”

Er is meer Nederlandstalige muziek in Vlaanderen dan Clouseau, Bazart en Niels Destadsbader en gelukkig maar. Zo leerden we vorig jaar al monokimono kennen die onder meer met “Witte Lijnen” een positieve indruk op ons wist na te laten. Tijdens de lockdown nodigden we het vijftal uit voor een livestream op onze Facebookpagina en zo werden we halverwege maart verrast met enkele leuke Nederlandstalige liedjes die frontman Ben Tanghe en zijn twee huisgenoten brachten, aangezien het uitnodigen van bandleden toen nog niet mocht. Doorheen de lockdown hebben de bandleden elkaar dus niet gezien, maar ondertussen brachten ze wel al wat tijd samen door in de opnamestudio en daar is “Sleutelbos” het resultaat van. Ondertussen werkt monokimono al aan een eerste album en ze hopen dat tegen 2022 te kunnen uitbrengen.

“Sleutelbos” laat zich kenmerken door een zeer beschrijvende tekst. Doorheen het lied vertelt Ben Tanghe een verhaal. Zo vertelt hij ons dat er niets is om bang voor te zijn, want je sleutelbos is altijd bij jou. Het nummer begint met een reeks leuke geluiden die meteen de aandacht trekken vooraleer een catchy baslijn bijkomt. Het dromerige refrein en de leuke productie zorgen ervoor dat dit liedje opvalt en de mooie R van Ben rolt gewoon lekker je oor binnen. De ode aan de sleutelbos eindigt met die dromerige tonen en zo zindert het nog wat na eens het nummer is afgelopen.

Website / Facebook /  Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 22/09 @ JH Alleman (Oudergem)

Na maanden voorbereiding schoot gisteren de derde editie van Sound Track, het kansenparcours voor jonge muzikanten georganiseerd door VI.BE, uit de startblokken….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview monokimono: 'Ik koos voor het Nederlands omdat dat de taal is waarin ik ben grootgebracht.'

Nederlandstalige muziek is meer dan ooit vertegenwoordigd op de radio en lijkt na de invasie van Engelse muziek weer helemaal terug aan…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.